YURT DIŞINA SATIŞ YAPABİLECEĞİNİZ SİTELER

Yurt dışına satış yapmak gün geçtikçe daha da popüler hale gelmekte, platformların sağladığı olanaklar ve işlemlerin kolaylığı nedeni ile e-ticaret hacmi küresel ticari dünyada artmaktadır. Hem e-ticaretçilere yüksek kazanç kapısı aralayan hem de ülke ekonomisinde büyümeye yardımcı olan e-ihracat, dijital platformların ticari faaliyetler için alan oluşturduğu pazar yerlerinde gerçekleştirilmektedir. Bu pazar yerlerinden en popüler ve getirisi en yüksek olanları; Amazon, eBay, Etsy, Alibaba şeklinde getiri hacminden bağımsız olarak sıralayabiliriz. Birçok girişimci için oldukça fazla merak edilen bir konu olan yurt dışına satış işlemini hangi siteler üzerinden gerçekleştirebileceğinizi ve yurt dışına satış yapabileceğiniz sitelerin kısaca tanımlarını bu yazımızda sizlerle paylaşacağız. Buna ek olarak, yurt dışına satış yapabileceğiniz siteleri ayrıntılı olarak bütün özellikleri, avantajları ve dezavantajları ile öğrenmek için blog sayfamızda ilgilendiğiniz siteleri ayrı ayrı bulabilir ve içeriklerden araştırmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Amazon

Amazon, toplam birim satışı açısından incelendiğinde, bu satışların %58’i sitedeki üçüncü tarafların gerçekleştirdiği satışlar olduğundan, hem yurt içine hem de yurt dışına satış yapmak isteyen e-ticaretçiler için oldukça harika bir pazar yeri seçeneği haline gelmiştir. Amazon’un beyanı, 30’dan fazla ürün kategorisinde, 16 küresel pazarda, 100’den fazla tedarik merkezindeki müşteri hizmetleri ve nakliye hizmetleri e-ticaretçilere olanak sunduğu yöndedir. Dolayısıyla, FBA ve FBM adları altında birçok hizmet ile satıcılara ve alıcılara çeşitli servisler sağlar. Avrupa’da ayda 290milyon tekil ziyaretçiye ulaşmaktadır.

eBay 

eBay, alıcılara ürün teklif verme ya da ürünleri sabit fiyatlardan satın alma olanaklarını sunar. Bu iki yöntem ile satın alma şansı tanıyan eBay’de satış yapmak da e-ticaretçiler için oldukça kolaydır. eBay üzerinden, satıcı hesabı açtıktan sonra, satın alabileceğiniz bir uluslararası liste girişi vasıtasıyla görünürlüğünüzü artırabilir ya da eBay’in uluslararası sitelerini ziyaret ederek ürünlerinizi doğrudan buradaki pazarlara göndererek yurt dışına satış yapabilirsiniz. 

Etsy

Etsy, daha çok el emeği ürünlerin ve sanat eserlerinin satışının gerçekleştirildiği daha kreatif alanlarda ürün satışı gerçekleştirmek isteyen e-ticaretçiler için uygun bir seçimdir. Dünya çapında oldukça büyük bir müşteri ve satış hacmine sahip olan platform, bir alan adınızı kişiselleştirerek, size ait bir e-ticaret web sayfası oluşturmanıza Etsy Pattern aracılığı ile olanak sağlar. 

Alibaba

Asya’nın en önde gelen online pazar yeri olan Alibaba, tedarikçilerini, küçük, orta ve büyük her işletme ile buluşturmayı amaçlar. Ürünlerini global bir kitleye sunmayı hedefleyen satıcılar, ivedi bir biçimde hesap oluşturarak bu platform sayesinde 190’dan fazla ülkede yer alan alıcılara erişebilirler. Bunun yanı sıra, 40’tan fazla değişik kategoriye sahip olan Alibaba özellikle elektronik ve giyim gibi alanlarda toptan e-ticaret yapmak isteyen e-ticaretçiler için, deyim yerinde ise, balıklama dalmaları gereken en ideal platformdur.