Hemen Yurt Dışı Kargo Fiyatı Al

Anında Teklif Al

Hem zamandan
hem de paradan tasarruf edin.

Nereye Göndereceksiniz? Zorunlu
Gönderi Tipi Zorunlu
Ağırlık Zorunlu
 

1. EXPRESS KARGO NEDİR?

Firmaların veya kişilerin yurt dışına göndermek istedikleri gönderileri, alıcısına en hızlı şekilde ulaştıran kargo hizmetine express kargo hizmeti denir. Avrupa ülkeleri gibi yakın ülkeler için, express kargo hizmeti, şartlar uygun olur ise aynı gün veya 1 iş gün içerisinde teslim etme özelliğine sahip bir taşıma hizmetidir.

 

Kargonun gönderileceği ülkeye göre değişmekle beraber, kargolarınız ortalama olarak 1-3 iş günü içerisinde dünyanın hemen hemen her noktasına teslim edilmektedir. Express kargo hizmeti ile gönderileriniz yurt dışına zamanında ve güvenli bir şekilde ulaşmaktadır.

 

 

2. EXPRESS UÇAK KARGO

 

Express uçak kargo hizmeti firmaların veya kişilerin talep ettikleri hız ve güvenliği ön planda tutan bir taşıma modeli olarak karşımıza çıkmaktadır. Express uçak kargo hizmeti ile firmalar ve hava kargodan farklı olarak şahıslar, dünyanın tüm noktalarına erişimlerini artırmak ve bu noktalara en hızlı şekilde ulaşmak hedefindedirler. Gelişen dünyada ihracata olan talebin gün geçtikçe artması, kargo hizmeti veren firmaların da filolarını artırmalarına yöneltmiştir.

 

3. YURT DIŞI EXPRESS KARGO

 

Express kargo hizmetini tercih edecek firmalar veya kişiler bu hizmette boyut ve kilogram sınırlamaları olduğunu bilmelidirler. 0,5 kilogram ile 30 kilogram arasındaki kargolar için express taşımacılık navlunları çok daha avantajlı olmakla beraber, uçağın ebatlarına göre 180cm, 240cm ve 270cm’den büyük olmayan gönderiler de tercihen paletli olacak şekilde express kargo hizmeti ile taşınabilmektedir.

 

4. EKSPRES KARGO

 

Hava kargo, hava yolu kurye taşımacılığı ya da diğer bir adı ile hava yolu ekspres taşımacılık ve hava yolu ekonomi servisi gibi taşıma yöntemleri uçaklar ile gerçekleştirilmektedir. Ancak bu servislerin herbirinin şartları ve yöntemleri birbirinden farklıdır. Taşımacılığın ekspres tarafı hava yolu ile gerçekleştirilebilmektedir çünkü, bilindiği üzere, hava yolundan daha hızlı bir ulaşım şekli maalesef bulunmamaktadır. Hava yolu taşımacılığında ürünlerin yurt dışına uçak yolu ile taşınmasına uçak kargo yöntemi denilmektedir ve daha çok hava kargo yöntemi için bu terim kullanılır. Hava yolu taşımacılığındaki uçak kargo ile express kargo arasındaki en büyük fark express kargo hizmetinin daha hızlı olmasıdır. Ancak, hava kargoda gönderenin ve alıcının firma olması gerekirken, ekspres hava yolu taşımacılığında firma ya da şahıs gönderisi olması fark etmemekte olup ek olarak da göndericilere zaman kazandırması büyük bir avantaj sağlamaktadır. Bu kazanılan hızın ise gönderici firma veya kişiye ayrıca maliyeti bulunmaktadır ancak ekspres servis, gümrük prosedürlerinin kolaylığı, gerekli evrakların azlığı gibi nedenlerden dolayı özellikle hafif gönderilerde fiyat avantajına erişilmesini de sağlamaktadır.. Ekspres kargo hizmeti uçak kargo hizmetine göre daha hızlıdır fakat uçak kargo hizmetine göre maliyeti daha fazladır gibi bir anlayış olsa da az önce belirttiğimiz sebeplerden dolayı, işleyişte bu durum gerçekçi değildir. Gönderilen ürünün cinsine, değerine, boyutuna, acil olması durumuna göre firmalar uçak kargo hizmeti veya express kargo hizmeti tercih etmektedir. Şahıslar ise yine aynı faktörleri göz ederek ekspres ya da ekonomi hava yolu servisleri arasında tercih yapmaktadırlar.

 

5. EXPRESS KARGO TESLİM SÜRESİ

 

Hava yolu taşımacılığında, express kargo hizmetinin kullanım amacı yurt dışı gönderilerinin alıcılarına olabilecek en hızlı yöntem ile ulaştırılmasıdır. Dünyanın herhangi bir bölgesine ürün, belge vb. gönderiler yapan firmaların veya kişilerin gönderilerinin acil olduğu durumlarda veya kargolarının alıcılarına kısa zamanda ulaşmasını istediklerinde express kargo hizmeti tercih edilmektedir. Express kargo hizmeti sayesinde Türkiye’den başka bir ülkeye veya başka bir ülkeden Türkiye’ye hızlı ve güvenli bir şekilde gönderi yapılabilmektedir. Bu hizmet sayesinde, uçak sefer sayılarının çok olduğu Avrupa Birliği ülkelerine 1 iş günü içerisinde, Uzak Doğu veya Afrika ülkelerine ise 3 iş günü gibi kısa bir zamanda teslimat yapılabilmektedir. Bu teslimat express kargo hizmeti ile değil de uçak kargo hizmeti ile tercih edildiğinde teslim gün sayısı minimum 2-3 iş günü daha uzun olmaktadır. Express kargo hizmetinin teslim günleri hakkında ülke bazlı örnek vermek gerekirse;

Fransa : 1 iş günü içerisinde

Amerika : 2 iş günü içerisinde

Çin : 2 iş günü içerisinde

Avustralya : 3 iş günü içerisinde

Bu teslim sürelerini uçuş sıklığı, ülkeler arası konum ve mesafe, ülkeler arası alınan kararlar vb. durumlar olumlu veya olumsuz etkilemektedir.

 

6. EXPRESS KARGO FİYATLARI

 

Hava yolu taşımacılığındaki express kargo hizmeti ile firmalar veya bireyler dünyanın tüm köşelerine çok kısa sürelerde gönderileri sorunsuz şekilde teslim edebilmektedirler. Ülkeler arası bu uzak mesafelerin bu kadar kısa sürede kat edilmesinin tabii ki diğer yurt dışı taşıma yöntemlerine göre maliyeti daha fazladır. Ancak bu fark, özellikle az kilo ve hacimdeki gönderilerde hava yolu tarafında aksine avantaj haline gelmektedir ve daha önce de belirttiğimiz üzere evrak ve gümrükçü masraflarının da ortadan kalkması ile diğer taşıma yöntemlerine göre daha uygun navlunlara karşılık gelmektedir. Express kargo ücretleri belirlenirken; gönderinin içeriğine, ülkeler arası mesafeye, gönderilecek ülkeye düzenlenen uçak sefer sıklığına, gönderinin ağırlığına vb. durumlara göre ücretler değişebilmektedir. Express kargo ücretlerinde etkisi olan ilk durum gönderinin ağırlığı ve hacmidir. Buna ek olarak, hava kargo fiyatları haftalık hatta günlük olarak değişebilmekteyken, express kargo navlunları liste fiyatları üzerinden iletilir ve en fazla yılda iki kere değişir. Bu durum da lojistik maliyetleri hesaplanırken, fiyat karışıklıklarının önüne geçilebilmesini sağlar.

7. GLOBAL KARGO FİRMALARI

Hava yolu taşımacılığında, express kargo hizmetini veren ve dünya çapında bilinen önemli, büyük ve öz malı olan (yani uçakları olan) ana taşıyıcı kargo şirketleri bulunmaktadır. Bu önemli firmaların kendilerine ait uçak filoları bulunmaktadır. Bu önemli ve büyük kargo şirketleri DHL, UPS, TNT, FEDEX olarak sıralanabilir.

 

Türkiye’de PTT TURPEX hizmeti ile firmalara ve bireylere express taşımacılığı sunmaktadır.

 

 

2.1. DHL EXPRESS

 

DHL Express firması 1969 yılında kurulmuş olan, Amerika merkezli Alman lojistik şirketidir. Her yıl yüksek teslimat sayısı yapan DHL Express firması kargo gönderimlerinde oldukça iddialıdır. DHL firması dünyanın en büyük lojistik şirketi olarak, dünya çapında 220’den fazla ülke ve bölgede 380 bin çalışan ile express gönderilerinin sorunsuz ve hızlı bir şekilde teslimatını sağlamaktadır.

 

2.2. UPS EXPRESS

 

UPS Express firması kargo firmaları arasındaki en köklü tarihe sahip hava yolu taşıma şirketidir. UPS Express firması 1907 yılında Amerika’da kurulmuştur. UPS Express firması yüksek uçuş sayıları ile dünyanın 220 ülkesine en hızlı şekilde kargoları teslim etmek için çalışmalarına devam etmektedir.

 

2.3. TNT EXPRESS

 

TNT Express firması Hollanda merkezli bir firmadır olup, 200’den fazla ülkeye uluslararası teslimat gerçekleştirmektedir. FEDEX 2015 yılında TNT Express firmasını satın alarak Avrupa, Asya, Ortadoğu, Çin ve Güney Amerika’yı da kapsam alanına dahil etmiştir.

 

2.4. FEDEX 

 

Federal Express adı ile 1971 yılında kurulmuş olan FEDEX, dünyaya express kargo hizmetini tanıtan bir firmadır. FEDEX firması dünyanın en büyük express kargo şirketlerinden biridir. TNT Express firmasını 2015 yılında kendi bünyesine katmasıyla birlikte en büyük express şirketlerinden biri olmuştur. FEDEX firması bugün 669 uçak ile dünyada 220 ülke ve bölgede müşterilerine express kargo hizmeti sunmaktadır.

 

2.5. PTT EXPRESS (TURPEX)

 

PTT 2013 yılından bu yana TURPEX adı altında hizmet vermektedir. PTT (TURPEX) hizmetinde teslimatların süresinde taahhüt vermektedir. Bu verdiği taahhüt süresinde, yurt dışı kargoların teslimatları gerçekleşmektedir. PTT (TURPEX) express kargo hizmeti ile ürün, evrak, hediyelik eşya, fuar tanıtımları için ürün veya yayınlar gönderilebilmektedir. PTT (TURPEX) express kargo hizmeti diğer express kargo hizmeti veren firmalara göre biraz daha uzun sürmektedir. Örnek vermek gerekirse, QuickShipper'ın özel servisleri ile 1 gün içerisinde teslimatların gerçekleştiği Fransa’ya PTT (TURPEX) ile gönderilen bir hediyelik eşya 3 iş günü içerisinde teslim edilebilmektedir.

8. GLOBAL KARGO FİRMALARININ ÇÖZÜM ORTAĞI

Hava yolu taşımacılığında, express kargo hizmeti veren dünya genelinde büyük kargo şirketleri bulunmaktadır. Quickshipper firması olarak, Türkiye’den başka bir ülkeye veya başka bir ülkeden Türkiye’ye express gönderilerinizde, uzman kadromuz ve yılların verdiği tecrübemiz ile yanınızdayız.

Quickshipper firması olarak; DHL, UPS, TNT ve FEDEX ile gerçekleştirdiğimiz çözüm ortaklığı ile bu büyük şirketlerin servislerini kullanarak ve sizlere ekonomik fiyatlar sunarak, yurt dışı gönderilerinizin teslimatlarını sağlamaktayız.

Ekonomi Express Kargo ve Express Kargo hizmeti hakkında detaylı bilgi almak için sayfamızdaki iletişim numaralarından tarafımıza ulaşabilirsiniz.

Anında Teklif Al Anında Teklif Al