Hemen Yurt Dışı Kargo Fiyatı Al

Anında Teklif Al

Hem zamandan
hem de paradan tasarruf edin.

Nereye Göndereceksiniz? Zorunlu
Gönderi Tipi Zorunlu
Ağırlık Zorunlu
 

1. MİKRO İHRACAT NEDİR? 

    Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz mikro ihracat nedir? Sorusunun cevabı olarak özel yetkiye sahip kargo firmaları yardımıyla gönderilerin dijital olarak yapılması işlemidir diyebiliriz. Daha çok Kobilerin kullandığı bu ihracat türü sayesinde küçük boyutlu kargoların ve ağırlık olarak hafif olan ürünlerin fazla bürokratik işleme maruz kalmadan kolayca gönderimi yapılabilir. Bu şekilde gönderim yaparken ihracatçılar birliği kaydına gerek olmaz. 
    Gümrük müşavirliği ile yapılacak işlemleri sizin yerinize yürütmesi için aracı firma bulmanız gerekmez. Elektronik gümrük beyanı ile kargolarınızı hızlıca gönderirsiniz. Sadece kargolarınızın kısıtlı ürünler içermediğinden ve özel gönderim koşullarına tabi olmadığından emin olmanız yeterlidir. Quick Shipper anında teklif al fırsatlarından yararlanarak mikro ihracat konusunda kapsamlı bilgilere sahip olabilirsiniz.

Siz de firmamızla iletişime geçerek, avantajlı hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz!

1.1. Mikro İhracat Nasıl Yapılır?

    15 bin Euro’dan az ve 300 kilogramdan düşük ticari ürünlerin gönderimi yapabileceğiniz mikro ihracat nasıl yapılır sorusuna bu modelde öncelikle elektronik gümrük beyanı hazırlamaya yetkili bir express kargo firması ile iletişime geçilir. Daha sonra kargo şirketine gönderime konu olan ürünün orijinal faturası ve faturanın İngilizce nüshası gönderilir. Bu noktadan sonra kargo firması ticaret faaliyetinin ortak sorumlusu haline gelir. 
    Son olarak eğer varsa vergi iadesi işlemleri yapılır ve gönderim süreci tamamlanmış olur. E-ticaret yapan şirketler genelde bu işlemler için dijital faturalar hazırlayan programları kullandığından dolayı kolayca evrak gönderimini gerçekleştirebilir. Böylelikle ticaret işlemleri çok daha hızlı gerçekleşir. Ekonomi express kargo hizmetlerini alıyor olmak, beraberinde önemli avantajları da getirecektir.

1.2. Mikro İhracat Avantajları

    Oldukça pratik bir şekilde ihracat yapmaya imkân tanıyan mikro ihracat avantajları oldukça fazla olan bir işlemdir. En başta bu yöntem kurumları bürokrasi yükünden kurtardığı için tercih edilmektedir. Yapılan bu işlemde gümrük müşavirliği ile uğraşmaya gerek olmadığından haliyle hizmet bedeli gibi ekstra ödemelerden de şirketler kurtulmuş olur. 
    Yine ekstra ödemelerden biri olan çıkış ambar ücretine de gerek olmaz. Bu işlemde kargo firmaları ile doğrudan anlaşıldığından vekaletname gibi belgeler gerekmez. Firmalar KDV iadesi alabilir. Böylece firmalar çok daha tasarruflu bir şekilde ihracat yapma şansına kavuşur. Dosya saklama ve arşiv oluşturma gerekliliği ortada kalkar. Quick Shipper ile iletişime geçerek mikro ihracata dair kapsamlı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Gümrük Vergisi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

DSV Gümrük İşlemleri

Anında Teklif Al Anında Teklif Al