YURT DIŞINA KARGO GÖNDERİMİNDE HAZIRLIK AŞAMALARI

Yurt dışına düzenli olarak kargo gönderimi yapıyorsanız ya da yurt dışına ilk defa kargo gönderisi yapmaya karar verdiyseniz bunun için öncelikle bir hazırlık aşaması gerekmektedir. Yurt dışına kargo gönderimi için hazırlık aşamasında mutlaka yapmanız ve dikkat etmeniz gereken adımlar vardır. Bu adımların yanlış veya eksik olarak yapılması durumunda birçok problem ile karşılaşırsınız. Olası sorunlara önlem almak ve bu süreci olabildiğince kolaylaştırmak için bu yazımızda sizlerle yurt dışına kargo gönderirken neleri hazırlamanız ve nasıl hazırlamanız gerektiğini aktaracağız.

1)Ürünleriniz Yurt Dışına Gönderimine Hazır Mı?

Yurt dışına gönderim yaparken öncelikle malzemenizin hazır olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Bunun için tedarikçileriniz ile net bir şekilde anlaşmış olmanız gerekir. Aksi halde, malzemeniz hazır olmadan aldığınız navlunlar, gönderiniz hazırlanana kadar geçerliliğini kaybedebilir.

2)Kargonuzu Doğru Bir Şekilde Paketlediniz Mi?

Yurt dışına kargo gönderisi yaparken, gönderinin doğru paketlenmiş olması en önemli konulardan biridir. Öncelikle paketlemeniz gönderdiğiniz malzemenin cinsine ve gönderi yöntemine uygun olmalıdır. Aksi halde kargonuzun yurt dışına çıkışı sağlanamayacaktır. Bunun yanı sıra, istiflenir olarak gönderi yapıyor iseniz, gönderinizin fırlatılabileceğini, üzerine ağır yüklerin atılabileceğini ve bu nedenle malzemenizin zarar görebileceğini unutmayın. Çift cidarlı ve güçlendirilmiş kolilerle gönderi yapmak ve iç paketlemeye de özen göstermek oldukça önemlidir. Özellikle kolinin içinde kalan boşlukları naylon ve hava içeren ambalaj malzemeleri ile doldurmanız, malzemenizin istiflenmesi aşamasında zarar görmesine engel olacaktır ve ağırlık hesabında da artı bir kilo çıkmasına neden olmayacaktır.

3) Kargonuz Genel Kargo Statüsünde Mi?

Gönderi yaparken, taşıma yöntemine ve malzeme cinsine dikkat edilmesi gerekmektedir. Genel kargo, bozulabilir kargo, tehlikeli madde vb. gibi birçok malzeme sınıflandırması vardır.

Bu nedenle yurt dışına kargo gönderimi hazırlık aşamasında taşıyıcı firmanızdan mutlaka bilgi alarak gönderi yapmaya hazırlanmanız gerekmektedir. Ayrıca bu gönderilerin, taşıma modu ve malzeme sınıfına göre paketlenmiş olması da gerektiğinden, mal sevkiyatından önce bu tür konular netlik kazanmış olmalıdır. QuickShipper ekibinden, kargo statüsü belirleme ve paketleme konuları için her zaman destek alabilirsiniz.

3) Gönderinizin Kendi Kilosu Mu Yoksa Hacim Kilosu Mu Geçerli?

Paketleme işleminin ardından gönderinizin kendi ağırlığından mı yoksa hacim kilosu (desi) hesabından mı çıkış yapacağını mutlaka tespit etmeniz gerekmektedir. Yurt dışına gönderi yapılırken, bu iki hesap arasından değeri fazla olan baz alınacak ve taşıma moduna bağlı olarak da navlun hesabı bu ağırlık üzerinden yapılarak size fatura kesilecektir.

4) Gönderinize Sigorta Yaptırdınız Mı?

Yurt dışına gönderiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer husus sigortadır. Özellikle mal bedeli yüksek olan eşyalarınızda sigorta yaptırmanızı öneririz. Birçok kişi için sigorta yaptırmak gereksiz olarak algılansa da olası kaza ve sorunlarında gönderinizin hasar alması ya da kaybolması durumunda sizler finansal olarak koruyacaktır.