YURT DIŞINA EVRAK GÖNDERİMİ NASIL YAPILIR?

Yurt dışına evrak göndermek, kişisel işlerimizin ve ticari akışımızın sürdürülebilir olması açısından oldukça önemlidir. Evrak, doya, broşür, etiket, fiyat listesi, çeşitli listeler, konşimentonun aslı ve proje evrakları gibi birçok evrak çeşidi yurt dışına gönderilmesi gereken önemli evraklardandır. Göndereceğiniz bölgeye göre değişmekle beraber, yurt dışına evrak gönderimleri genellikle 1 gün gibi kısa sürelerde, express ya da ekonomi express servislerimiz ile yurt dışındaki alıcılarına teslim edilmektedir.    

YURT DIŞINA EVRAK GÖNDERİMİNDE İZLENMESİ GEREKEN ADIMLAR


Yurt dışına evrak gönderiminde, fazladan evrak işlemlerine gerek yoktur. Proforma fatura ve benzeri evrakların hazırlanma süreci, evrak gönderiminde mevcut değildir. Aynı şekilde yurt dışından evrak getirtme süreciniz de, yurt dışına evrak gönderirken olduğu gibi oldukça kolaydır ve süreç aynı şekilde işlemektedir. 

QuickShipper web sitemizin “Ana Sayfa” kısmında yer alan, anında teklif al bölümlerinde yer alan boşluklara bilgileri girdikten sonra paket ve gramaj bilgilerini (gönderiniz evrak olduğu için genellikle yarım kilonun altında gönderiler olmaktadır.) girdikten sonra sistemden gönderi oluşturarak kolaylık ile süreci tamamlayabilirsiniz. Sistem içerisinde izlemiş olduğunuz bu adımlar ile gönderi navlunlarınıza da QuickShipper’ın dijital sisteminden kolay bir şekilde erişebilirsiniz. QuickShipper ödeme sistemlerini kullanarak ya da havale yöntemi ile ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunların yanı sıra, gönderinizin gerçek ağırlığını sisteme giriyor olmanız oldukça önemlidir. Çünkü, operasyon merkezlerimize ulaşan gönderileriniz kontrolü yapılırken, ebat ölçümü ve ağırlık tespiti için tartım işlemleri yapılmaktadır. Doğru ebat ve kilo beyanında bulunduğunuzda, gönderinizin ağırlığı beyanınızdan daha fazla olarak tespit edildiğinde navlunlar değişeceğinden, daha sonra oluşabilecek problemlerin önüne de geçmiş olursunuz.

Sistemde gönderi talebinizi oluşturmanızın ardından, QuickShipper ekibi kısa bir süre sonra sizinle iletişime geçerek süreci yönetecektir. Bunun yanı sıra, işlemlerinizi en başından en sonuna kadar bir QuickShipper danışmanı ile yürütmek isterseniz, bizimle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Alanında uzman ekibimiz, sizinle beraber bütün süreci yöneterek, sorunsuz bir şekilde yurt dışına gönderilen kargolarınızın alıcısı tarafından hızlı ve güvenli bir şekilde teslim alınana kadarki sürecini takip ederek, yurt dışına kargo gönderim sürecinizi tamamlayacaktır. 

YURT DIŞINA EVRAK GÖNDERİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


Yurt dışına gönderilen her kargoda olduğu gibi evrak gönderiminde de dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Gönderimi yasaklı olan veya kurallara tabi olan evraklar yukarıda bahsedilen şekilde, yurt dışına express olarak gönderilememektedir. Yasaklı gönderiler mutlaka incelenmelidir ya da bu konuda QuickShipper ekibinden bilgi alınmalıdır. Bunun yanı sıra, alıcı ülkenin gümrük prosedürlerinde ek zorunluluklar, yanlış teslimat adresi beyanı, terör riski ya da savaş riski taşıyan ülke ve bölgelere evrak teslimatı gibi durumlarda, aksamalar ya da ek ücret talepleri oluşabilmektedir.