MİKRO İHRACAT İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER

Gerçekleştirilecek bütün resmi işlemlerde nasıl yetki belgeleri ve evrak temini gerekiyorsa, ticari bir işlem olan mikro ihracat için de gerekli olan belgeler bulunmaktadır. Evrak temini her ne kadar gözümüzde büyüttüğümüz ve sıkıcı bir işlem gibi gözükse de, mikro ihracatta gerekli olan belgeleri edinmek yurt dışı ile gerçekleştirilecek olan diğer ticari işlemlere göre çok daha az zahmetli ve kolaydır. Bu bağlamda, aşağıdaki başlıkları uygulayarak sizler de kolayca mikro ihracat yapmak için gerekli olan belgeleri temin edebilirsiniz.

Vergi mükellefi olmak mikro ihracatta aranan ilk şarttır. Buna ek olarak mikro ihracat için gerekli olan belgeler;

  • Dolaylı Temsil Yetki Belgesi (İmza sirküleri fotokopisi ile birlikte)
  • Türkçe ve İngilizce Fatura Nüshaları
  • Çeki Listesi
  • İhracat Bilgi Formu

Gümrük Mükellef Kaydı Nasıl Yapılır?

Mikro İhracat kapsamında gönderim yapabilmek için vergi mükellefi olmanız, bir firmanızın bulunması gerekmektedir. Eğer şahıs şirketiniz var ise e-devlet üzerinden, limited veya anonim şirketiniz var ise imza sirküleri, vergi levhası ve yetkili kişinin kimlik kopyası ile beraber en yakın şehir gümrük müdürlüklerine (aşağıda örneği bulunan) dilekçe vererek gümrük mükellef kaydı yaptırabilirsiniz. 

…………………………………… Gümrük Müdürlüğüne

 

…………….. vergi dairesine bağlı …………. vergi numaralı ………………… adlı firmamın mikro ihracat ile Etgb kapsamında gümrük mükellef kaydının yapılmasını rica ederim.

 

Ad Soyad

Kaşe İmza 

 

ETGB kapsamında gümrük mükellef kaydınızı yaptırdıktan sonra gümrük müdürlüğü tarafınca size verilen kullanıcı adı ve şifre ile T.C. Ticaret Bakanlığı'nın web sayfasından gümrük işlemleri için elektronik ortamda beyanda bulunmayı arzu eden gerçek ya da tüzel kişi veya temsilcilerinin bilgilerinin elektronik mecrada kaydının bulunduğu Yükümlü Kayıt ve Takip Sistemi(YKTS)'ne giriş yaparak, işlemlerinizin takibini ve kontrolünü bu program üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

ETGB Evraklarınızı Taşıyıcı Firmanıza İletin, İhracat Prosedürlerinden Kurtulun

Yukarıdaki evrakları malzeme beraberi taşıyıcı firmanıza iletmeniz, mikro ihracat sürecini başlatmanız için yeterli olacaktır.

Sizler de; QuickShipper sisteminden kayıt oluşturduktan sonra bize ulaşmanız ve yukarıda bahsettiğimiz mikro ihracat kapsamında ticaret yapmak için gerekli olan bu evrakları bize iletmenizin akabinde ekibimizin yardımı aracılığıyla, zorlu ihracat prosedürlerinden kurtularak son derece kolay adımlarla mikro ihracat gerçekleştirebilirsiniz.

 

Mikro ihracat için gerekli tüm belgelere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.