FORWARDER NEDİR?

İngilizce’de Forwarder olarak geçen ve uluslararası nakliyecilikte oldukça fazla kullanılan “taşıma işleri organizatörleri”, ticaretçilerin gerçekleştirdikleri bütün ithalat ve ihracat süreçlerinde yük sahipleri ile ana taşıyıcı firmalar arasında bağlantıyı sağlayarak bu süreçleri organize eden firmalara verilen isimdir. Forwarderlar ile anlaşma sağlayarak, ana taşıyıcılara ulaşmaya çalışırken harcayacağınız efordan ve vakit kaybından dolayı içinde bulunabileceğiniz olası dezavantajlı durumlara karşı önlem almış olursunuz. Çünkü, bütün bu süreçleri forwarderlar üstleneceğinden, bütün uluslararası nakliye süreci sizler için çok daha kolay bir hale gelecektir. Bunun yanı sıra, iş hacimlerinin fazlalığı ve sektördeki bağlantıları nedeni ile avantajlı fiyatlara sahip olan forwarderlar, sizlerin direkt olarak ana taşıyıcılardan aldığınız maliyetlere göre müşterilerine daha uygun maliyetler sunacağından, bir forwarder ile işbirliği kurmak ekonomik anlamda da daha uygun çözümlere ulaşmanızı sağlayabilecektir. Forwarder olarak hizmet veren firmalar, hizmet alan müşterileri ile aralarında belirledikleri anlaşmalar çerçevesinde gerçekleşecek taşımaların sorumluluklarını üstlenmektedirler. Bu bağlamda, teklif ya da sözleşmede belirtilen navlunlar ve ek maliyetler hizmet alan tarafınca ödenmekle yükümlüdür.

FREİGHT FORWARDER FİRMALARININ HİZMET ALANLARI

Forwarder firmalarının verdikleri hizmetleri genel olarak aşağıdaki maddeler ile sıralayabiliriz:

  • Gümrükleme hizmeti
  • Uluslararası taşımacılık
  • Ön taşıma
  • Son taşıma
  • Dahili taşıma
  • Taşıma kapsamlarının belirlenmesi
  • Taşıyıcı alternatifleri sunma, taşıyıcı seçimi ve tüm taşıma süreçleri
  • Gönderilerin sigortalanması
  • Gönderilerin depolanması
  • Gönderiler için handling (elleçleme) hizmetleri
  • Operasyon planlaması ve operasyon yönetimi

Başka bir açıdan forwarder hizmetini ele alacak olur isek forwarder şirketleri, adeta şirketinizin lojistik departmanı gibi davranarak sizlerin lojistik çalışanlarınız olurlar. Bu bağlamda, büyük ana taşıyıcı firmalardan alamayacağınız hizmetleri ve özenli yaklaşımı forwarder firmaları aracılığı ile elde edebilirsiniz. İyi hizmet, müşteri memnuniyeti ve zamanında teslim gibi hususlarda sorumluluk üstlendiklerinden, bütün süreç ile yakından ilgilenirler ve deniz yolu, kara yolu, hava yolu gibi bütün taşıma yöntemlerinde uzman kadroları ile çalışırlar. QuickShipper da sizlere, bahsettiğimiz bütün alanlarda hizmet verdiği gibi aynı zamanda bütün süreçlerin takibini ve organizasyonunu yöneterek,  olası aksi durumların önüne geçer ya da aksi durumlarda sizin yerine süreci bir an önce sonuca ulaştırmaya çalışarak profesyonel ekibi sayesinde sizin için olabildiğince çözüm odaklı olarak çalışır.

Alanında uzman QuickShipper ekibi ile iletişime geçerek konu hakkındaki bütün sorularınıza ya da farklı konularda merak ettiğiniz sorularınıza yanıt alabilirsiniz.