YURT DIŞINA NUMUNE GÖNDERİMİNDE İZLENMESİ GEREKEN ADIMLAR

Yurt dışına numune gönderimi, uluslararası ticaret gerçekleştirenler için oldukça önemli bir konudur ve en büyük avantajı, yurt dışına numune gönderiminde, fazladan gümrük işlemlerinin gerekli olmamasıdır. Yurt dışına bedelsiz numune gönderiminde, proforma fatura hazırlamanız yeterli olacaktır. Aynı şekilde yurt dışından numune getirtme süreciniz de, yurt dışına numune gönderirken olduğu gibi aynı şekilde oldukça kolaydır ve süreç aynı şekilde işlemektedir.

QuickShipper web sitemizin “Ana Sayfa” kısmında yer alan, anında teklif al bölümlerinde yer alan boşluklara bilgileri girdikten sonra paket ve gramaj/kg bilgilerini girdikten sonra sistemden gönderi oluşturarak kolaylık ile süreci tamamlayabilirsiniz. Sistem içerisinde izlemiş olduğunuz bu adımlar ile gönderi navlunlarınıza da QuickShipper’ın dijital sisteminden kolay bir şekilde erişebilirsiniz. QuickShipper ödeme sistemlerini kullanarak ya da havale yöntemi ile ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunların yanı sıra, gönderinizin gerçek ağırlığını sisteme giriyor olmanız oldukça önemlidir. Bunun nedeni,  operasyon merkezlerimize ulaşan gönderileriniz kontrolü yapılırken, ebat ölçümü ve ağırlık tespiti için tartım işlemleri yapılmasıdır. Doğru ebat ve kilo beyanında bulunduğunuzda, gönderinizin ağırlığı beyanınızdan daha fazla olarak tespit edildiğinde navlunlar değişeceğinden, daha sonra oluşabilecek problemlerin önüne de geçmiş olursunuz.

QuickShipper sisteminde yurt dışına numune gönderimi talebinizi oluşturmanızın ardından, QuickShipper ekibi kısa bir süre sonra sizinle iletişime geçerek süreci yönetecektir. Bunun yanı sıra, işlemlerinizi en başından en sonuna kadar bir QuickShipper danışmanı ile yürütmek isterseniz, bizimle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Alanında uzman ekibimiz, sizinle beraber bütün süreci yöneterek, sorunsuz bir şekilde yurt dışına gönderilen kargolarınızın alıcısı tarafından hızlı ve güvenli bir şekilde teslim alınana kadarki sürecini takip ederek, yurt dışına kargo gönderim sürecinizi tamamlayacaktır. 

YURT DIŞINA NUMUNE GÖNDERİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Yurt dışına gönderilen her kargoda olduğu gibi numune gönderiminde de dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Gönderimi yasaklı olan veya kurallara tabi olan numuneler, yukarıda bahsedilen şekilde, yurt dışına express olarak gönderilememektedir. Yasaklı gönderiler mutlaka incelenmelidir ya da bu konuda QuickShipper ekibinden bilgi alınmalıdır. Buna ek olarak, “QuickShipper Blog” sayfamızdan yasaklı gönderiler ile ilgili bütün bilgilere erişebilirsiniz. Bunun yanı sıra, alıcı ülkenin gümrük prosedürlerinde ek zorunluluklar, yanlış teslimat adresi beyanı, terör riski ya da savaş riski taşıyan ülke ve bölgelere numune teslimatı gibi durumlarda, aksamalar yaşanabildiği gibi, ek ücret talepleri oluşabilmektedir.