Hemen Yurt Dışı Kargo Fiyatı Al

Anında Teklif Al

Hem zamandan
hem de paradan tasarruf edin.

Nereye Göndereceksiniz? Zorunlu
Gönderi Tipi Zorunlu
Ağırlık Zorunlu
 

1. YURT DIŞI NUMUNE GÖNDERİMİ NASIL YAPILIR? 

     Özellikle ticaretle uğraşan kişilerin sıklıkla karşılaştığı yurtdışı numune gönderimi nasıl yapılır? İlk olarak yurt dışına numune gönderebilmek için bir proforma olarak adlandırılan formun doldurulması gerekmektedir. Bu dokümanın kusursuz ve eksiksiz bir şekilde doldurulması numune gönderimi için oldukça önemlidir. Ayrıca numune gönderiminde bazı şartlar da bulunmaktadır. Bu şartları sağlayan malzemelerin gönderimleri yapılmamaktadır. 
    Diğer yurtdışı kargo hizmetlerinde olduğu gibi numune gönderimlerinde de tütün, patlayıcı malzemem gibi yasal olmayan numunelerin gönderimleri yapılmamaktadır. Öte yandan gönderilecek numunenin de belirli bir ağırlığa sahip olması gerekmektedir. Bu ağırlık en az 1 kilogram en fazla ise 250 kilogram değerlerinde olmalıdır. Bu gönderi tipi ise yaklaşık olarak 1 ile 3 iş günü kadar sürmektedir. Öte yandan express kargo veya ekonomi express kargo hizmetinden yararlanarak daha hızlı bir hizmet alabilirsiniz.

Siz de firmamızla iletişime geçerek, avantajlı hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz!

1.1. İhracatçılar ve Yurtdışına Numune Gönderimi

    Numune gönderimle genellikle uçak kargo kullanılmakta olup ihracatçılar ve yurtdışına numune gönderimi hizmetinde faturalandırmaya oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Eğer faturalandırma eksiklik varsa ülkelerin mevzuat farklılıklarından dolayı sorunlar çıkmaktadır. Bu nedenle faturaların eksiksiz doldurulması oldukça önemlidir. Ayrıca fatura doldurulurken proformada ki bilgiler ile eşleşmesi gerekmektedir. 
    Aksi halde yine numune gönderim işlemi yapılmaz. Genel olarak numune faturalarında mutlaka yer alması gereken bilgiler şu şekildedir. Satıcı ve alıcının isimleri, numunenin cinsi ve GTİP numarasıdır. Öte yandan bazı gümrüklerde ürün bedeli bilgisinin de istenmektedir. Bu nedenle ürün bedel bilgisinin yazılmasında fayda olacaktır. 

Konşimento hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

1.2. Yurt Dışı Numune Gönderiminde Paketleme

    Paketleme bir gönderinin en önemli aşamalarından olup yurtdışı numune gönderiminde paketleme işlemleri kargo firmaları tarafından titizlikle yapılır. Paketleme işlemler numune özelliklerine yapılmaktadır. Özellikle gıda maddesi numunelerin paketlenme işleminde ürünün taze kalması için ek önlemler dahi alınmaktadır. Öte yandan paketler de mutlaka çeşitli dillerde numune hakkında özet bilgi etiketi yapılmaktadır.
    Bu sayede dikkat edilmesi gerektiği gümrük yetkililerine hatırlatılmış olunur. Ayrıca paketlemelerde ürünler birebirine değmeyecek şekilde paketlenmektedir. Bu hizmet genel olarak ücretsiz olarak yapılmaktadır. Ancak bazı durumlar az da olsa bir miktar ücret alınmaktadır. Bu nedenle kargo firmalarının iletişim bölümde yer alan anında teklif al hizmetini kullanarak detaylı bir bilgi alınabilir. Quick Shipper ile iletişime geçerek, kapsamlı bir şekilde hizmet alabilirsiniz!

Mikro İhracat hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

DSV Gümrük İşlemleri

Anında Teklif Al Anında Teklif Al