Hemen Yurt Dışı Kargo Fiyatı Al

Anında Teklif Al

Hem zamandan
hem de paradan tasarruf edin.

Nereye Göndereceksiniz? Zorunlu
Gönderi Tipi Zorunlu
Ağırlık Zorunlu
 

1. DUBAİ KARGO HİZMETİ

Online ticaretin yaygınlaşmasıyla birlikte Dubai kargo hizmetlerine daha fazla ihtiyaç duyulmaya başladı. Eskiden büyük ticaret şirketleri ürünlerini büyük nakliye firmalarıyla Dubai’ye gönderirdi. Şimdilerde mikro ihracatın yaygın olması nedeniyle parçalar halinde ürünlerin sevkiyatı yapılıyor. Tek bir ürünün kargolanması büyük nakliye firmalarıyla yapılmamaktadır. QuickShipper, mikro ihracat yapanların en büyük yardımcısıdır. Online ticaret platformları üzerinden satılan ürünler en kısa zamanda Dubai’deki adrese sorunsuz bir şekilde ulaştırır.

Dubai ile Türkiye arasında ticari ve diplomatik ilişkiler söz konusudur. Diplomatik ilişkilerin iyi olması ticari ilişkilere de olumlu anlamda yansımaktadır. Dubai’de yaşayanlar ülkemizde çok farklı kategorilerde ürün almaktadır. Alınan ürünlerin ebatları büyük veya küçük olabilmektedir. Büyük olan ürünler dahi çok devasa olmayabiliyor. Devasa parçalar olmaması nedeniyle nakliye firmalarından ziyade kargo taşıyıcılara ihtiyaç duyulmaktadır. Kargo taşıması yapan serviler, ürünleri Dubai’ye taşıyarak yapılan ticarete destek olmaktadır.

Amerika Kargo

1.1. Dubai Uçak Kargo Hizmeti

Geleneksel taşımacılık hizmeti, karayoluyla yapılmaktadır. Konumları itibariyle her lokasyona karayolu ile ulaşmak mümkün değildir. Ayrıca karayolu kargo hizmetlerinin süresi biraz uzundur. Gönderinin daha kısa sürede ve dünyanın her yerine ulaştırılabilmesi için günümüzde uçak kargo hizmeti verilmektedir. Dubai uçak kargo hizmetiyle, aciliyeti olan gönderiler en kısa zamanda taşınabilmektedir. Hızlı ve acil gönderiler için en doğru taşıma seçeneği uçak kargodur.

Uçak kargo hizmetinde gönderiler QuickShipper kuryeleri tarafından bölgenin çalışma saatleri içinde alınır. Kurye gönderiyi operasyon ekibine verir. Operasyon ekibi gönderinin etiketini ve evraklarını hazırlayarak ilk uçağa yetiştirir. Gönderinin nakliyesini yapacak uçak tarifeli veya kargo uçağı olabilir. Dubai’ye ulaşan gönderi görevliler tarafından alınarak alıcının adresine teslim edilir.

1.2. Dubai Kargo Avantajları

Dubai kargoları uçak kargo veya ekonomi Express seçenekleriyle gönderilir. Her iki seçenek de geleneksel nakliyeye göre çok büyük avantajlar barındırır. Özellikle aciliyeti bulunan gönderileriniz için ekonomi Express seçeneğini tercih edebilirsiniz. Çok acil olmayan ancak zamanında ulaşmasını istediğiniz gönderiler için kargo seçeneğiniz uçak kargo olabilir.

Amerika Kargo

2. DUBAİ KARGO FİYATLARI

Ülkemizden Dubai’ye kargo fiyatları zannedildiği kadar yüksek ve fahiş değildir. Kargo hizmetlerinin gelişmesi ve zenginleşmesiyle birlikte fiyatlarda düşüş yaşandı. Dubai’ye kargo göndermeden önce ortalama ne kadar tutacağını siteden hesaplayabilirsiniz. QuickShipper resmi sitesinde yer alan Fiyat Al alanına giriş yapmanız gerekiyor. Fiyat al alanında ülke, koli sayısı, ağırlığı, boyu, eni, yüksekliği gibi bilgileri girmeniz istenir. Bu bilgileri girdikten sonra Dubai’ye yönelik kargo yöntemi seçenekleri ve tahmini fiyatları ekrana yansır. Ekrana yansıyan fiyat ortalamadır, net fiyatlandırma değildir. Net fiyatlandırma için gönderinin elemanlar tarafından ölçülmesi gerekir.

Dubai’ye kargo verirken paketlemeye çok dikkat etmelisiniz. Paketin bombeli veya şiş olması fiyatı artırır. Fiyatı düşük tutabilmek için paketleme özenli yapılmalı, havaya para ödenmemelidir. Kargonuzun sorunsuz ulaşması için profesyonellerden yardım almaya özen göstermelisiniz. Profesyonel olmayanlar gönderinizde bazı hasarlar oluşmasına neden olabilir. Dubai halkı aldığı ürünün ve hizmetin kalitesine önem verdiğinden hasarlı gönderi ciddi bir sorun olacaktır.

Amerika Kargo

3. DUBAİ KARGO GÖNDERİM AŞAMALARI

Dubai’ye kargo gönderiminin aşamaları vardır. Dubai kargo dönerim aşamaları;

  • Kargonun yurtdışına gönderime hazırlanması: Gönderi, kargoya verilmeden önce eksiksiz hazırlanmalıdır. Tedarikçiyle anlaşma net olmalıdır. Malzemeler hazır olmadığında aksaklıklar yaşanacak ve bazı hususların geçerliliği ortadan kalkacaktır.
  • Kargonun doğru şekilde paketlenmesi; Her gönderi aynı paketle asla paketlenmemelidir. Gönderinin içeriğine, cinsine göre paket malzemesi belirlenmelidir. Doğru paketleme yapılmayan ürünlerin yurtdışına çıkışına izin verilmez. Çünkü paket Dubai’ye gönderilirken istiflenecek, üzerine yükler binecektir. Yapılan paketin bütün bu olumsuzluklara dayanacak özellikte olması şarttır. Kolinin içinde ürünü korumaya yönelik hava ve naylon tarzındaki ambalajlar kullanılmalıdır. Hava ve naylonla korumaya altına alınması kolinin fiyatında artışa neden olmaz.
  • Kargonun sınıflandırması yapılmalı; Kargolar tehlikeli madde, bozulabilir kargo ve genel kargo olarak sınıflandırılır. Malzeme sınıfı, taşıma modu belirlenmeden kargonun çıkışı yapılmaz. Bütün sınıflandırmalar netlik kazanmalıdır. Kargo statüsünü belirleme, paket ve malzeme içeriği konusunda QuickShipper elemanlarından bilgi alınabilir.
  • Gönderinin kendi ağırlığından mı yoksa hacim ağırlığından mı çıkış yapacağının belirlenmesi; Hacim kilosu mu yoksa kendi kilosu mu belirlemesi mutlaka yapılmalıdır. İki hesabın değerleri arasından fazla olan baz alınır. Taşıma modu da dikkate alınarak navlun hesabı, baz alınan ağırlık üzerinden yapılır. En son belirlenen hesaba göre fatura kesimi yapılır.
  • Gönderiye sigorta yapılması; Sigorta yurtdışına yapılan gönderilerde çok önemlidir. Mal değeri yüksek olan ürünlerin mutlaka sigortası yapılmalıdır. Bazı insanlar sigortayı gereksiz görür. Ancak yolculuk sırasında istenmeyen kazalar gerçekleşebilir. Ürünün hasar görmesi veya kaybolması durumunda sigorta bir can simidi misali imdada yetişir. Gereksiz görmemeli ve maddi zarar yaşamamak için bütün gönderilerinize sigorta yaptırmalısınız.

3.1. Dubai Kargo Gönderim Ücreti Hesaplama

Dubai’ye kargo ücret hesaplamasının yapılabilmesi için gönderinin hacim kilosun hesabından mı yoksa kendi ağırlığından mı çıkış yapılacağı belirlenmelidir. Bu tespit fiyat belirlemede önemlidir. Hesaplamada iki değerden fazla olan baz alınır. Taşıma türü de hesaplamaya katılarak fatura kesimi yapılır.

Amerika Kargo

3.2. Dubai Kargo Teslim Süresi

Dubai’ye kargo gönderimleri çeşitli yöntemlerle yapılır. Hava kargo ve ekonomi Express Dubai’ye kargo gönderme seçenekleridir. Gönderinizin daha hızlı bir şekilde Dubai’de olmasını istiyorsanız seçeneğiniz ekonomi Express olmalıdır. Ekonomi Express, hava kargoya göre daha hızlıdır. Ekonomi expressle dünya geneline kargo ulaştırmak en fazla 6 gün sürmektedir. Dubai’ye ekonomi expresle gönderilen kargolar bir günde ulaşır. Olası yol durumları ve sürenin değişmesine neden olan hususlar dikkate alındığında bu süre en fazla iki gün olacaktır. Kargo sürelerinin değişmesine neden olan etkenler vardır. Bu etkenler; ülkeler arasındaki uzaklık, ülkeler arasındaki ilişki, ülkelerin özel kontrol kurallarıdır.

3.3. Dubai Kargo Kilogram ve Hacim Hesaplama

Dubai’ye kargo göndermek isteyenler gönderinin maliyetini merak ederler. Türkiye’den Dubai’ye gönderilecek bir kargonun tahmini ne kadar tutacağını sitede hesaplamak mümkündür. Sitede yapılan hesaplama tahmini bir veri olacaktır. Dubai’ye gönderilecek kargonun hacim ve kilo hesaplaması elemanlar tarafından yapılır. Ölçülen gönderinin net verileri sisteme girilerek net fiyat belirlenir. Kargonun ölçümü ve fiyatlandırma ölçeği müşterilere açık olduğundan fiyat konusunda sorun yaşanmaz.

Hacimsel Ağırlık (Desi) = Uzunluk (cm) X Yükseklik (cm) X Derinlik (cm) / 5000

Amerika Kargo

3.4. Dubai Kargo Takip Sorgulama Hakkında

Dubai’ye gönderilen kargonun takibi sorunsuz yapabilmek için profesyonel taşıyıcılardan hizmet almak gerekir. Profesyonel QuickShipper, kuryelerine adresten aldırdığı kargolara 9 haneli bir takip numarası verir. Verilen takip numarası alıcı ve göndericiye bildirilir. Böylece hem alıcı hem de gönderici kargoyu takip edebilir. Kargonuzun nerede olduğunu takip edebilmek için 9 haneli takip numarası, sitedeki Gönderi İzle alanına girmelisiniz. Gönderinin her aşamadaki hareketleri veri olarak girildiğinden gönderiyi takip etmek kolaylaşmaktadır.

4. DUBAİ HAKKINDA

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nin 7 emirliğinden biridir. Dubai Emirliği’nin başkentinin adı da Dubai’dir. Dünyanın en uzun gökdelenlerinden biri olan Burç Dubai’dedir. Ülkede dikkati çeken çok sayıda gökdelen ve mimari yapı vardır. İnsan yapımı olan Palmiye Adaları, ultra lüks otelleri ve devasa alışveriş merkezleriyle ilgi odağı olmuş durumdadır. İlgi çekici alanları ve yapıları nedeniyle ülke çok sayıda turist çekmektedir.

4.1. Türkiye Dubai İthalat-İhracat İlişkisi

Dubai, Dünya Ticaret Örgütü ile 17 tane Arap ülkesinin bir araya gelerek oluşturduğu Pan Arab Serbest Ticaret Alanı (PAFTA) üyesidir. Aynı zamanda 6 Arap ülkesinin yer aldığı Körfez İşbirliği Konseyi (KİK – GCC) üyesidir. Emirlikte serbest piyasa ekonomisi kuralları geçerlidir. Ülke petrol ve doğalgaz bakımından zengindir. Ülkenin zengin olmasının temelinde doğalgaz ve petrol bulunur. Ülke zengin olmasına rağmen sanayi ve tarım alanında yetersizlikler vardır. Yetersizlikler ülkeyi pek çok konuda dışa bağımlı hale getirmiştir. Bundan dolayı Dubai çok sayıda ülkeyle ticari bağlantılar içindedir. Re-Export kuralını uygulayan ülke, ithal ettiği çoğu ürünü başka ülkelere ihraç etmektedir. Ülkenin en çok ithal ettiği ürünler arasında gıda, parfüm, elektronik ürünler, otomotiv, motorlu taşıtlar ve kozmetik ürünler bulunur.

Türkiye’de yaşayıp online ticaretle uğraşanlar günümüzde Dubai ile yakın ilişkiler içindedir. E-ticaret platformları aracılığıyla ülkemizde satışa sunulun ürünlerin hepsi Dubai’ye de satılmaktadır. Satışı yapılan ürünler Quickshipper gibi aracı taşıyıcı hizmetlerle Dubai’deki adrese 1 veya en geç iki gün içinde ulaştırılmaktadır. Ticaret hacminizi genişletmek ve daha çok müşteriye ulaşmak isterseniz Dubai sizin için güzel bir Pazar yeri olacaktır.

Amerika Kargo

4.2. Dubai Pazarında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Dubai pazarında ticaret yapmak isteyenler evraklar konusunda çok hassas olmalıdır. Dubai, ülkesine ihracat ve ticaret yapacaklardan temel olarak bazı evraklar ister. İstenen evraklar; sağlık belgesi, gümrük beyannamesi, menşe şehadetnamesi, çeki listesi, konşimento ve ticari faturadır. Dubai yetkilileri gıda madde ihracatı için helal kesim sertifikasını ek olarak istemektedir. Gıda için ayrıca, ticaret lisansı, ithalat izni ve paketleme listesi de isteniz. Her gıda ürününde tek etiket bulunmalıdır. Etiketteki ibareler Arapça yazmalıdır. Etiketin ölçüleri standart ölçülere uymalıdır. Bitki ve ürünlerinin ihracatında gümrükler sağlık sertifikasını ön şart olarak talep eder. Dubai, tıbbi ilacın ithal edilmesine izin vermez. Tarım ilaçlarında da son derece katı kuralları vardır. İhraç mallar ülkeye deniz, hava veya karayoluyla taşıyıcı firmalar aracılığıyla getirilir.

4.3. Dubai’ye Gönderilmesi Yasak Ürünler ve Mevzuat

Dubai’ye gönderilmesi yasak olan ürünlerin başında alkol ve domuz ürünleri gelmektedir. Çünkü Birleşik Arap Emirlikleri Gümrük İdaresi domuz ve alkol ürünlerinin ülkeye sokulmasına kısıtlama getirmiştir. Ayrıca yasaklanan ürünler arasında şunlar vardır;

  • Uyuşturucu ve uyuşturucu yapımında kullanılan ürünler
  • İsrail gibi boykot edilen ülkelerin ithal ürünleri
  • Kumar makineleri ve araçları
  • Üç katmanlı balık ağı ve çeşitleri
  • Heykeller, taşbaskılar, gravürler
  • İşlemeli, kullanılmış ve yenilenmiş lastikler
  • Radyoaktif maddeler
  • İslam’a aykırı değerleri resmeden tablolar, sanat eserleri, ve fotoğraflar
  • Sahte paralar
  • Ev yapımı pişmiş yiyecekler
  • Korsan ürünler
  • Büyücülüğe dair eşyalar
  • Nesli tükenmekte olan, egzotik ve korunan hayvanlar
  • Belirlenmiş köpek türleri
  • Tohumlar ve çeşitli bitkiler
  • Patlayıcılar, ateşli silahlar

Amerika Kargo

5. DUBAİ KARGO İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR

5.1. Türkiye’den Dubai’ye kargo kaç günde teslim edilir?

    Türkiye’den Dubai’ye kargo gönderim işleminde gönderiniz aynı gün içerisinde sizlerden teslim alınır. Teslim alındıktan sonra ortalama 1-2 iş günü içerisinde Dubai’deki alıcısına teslim edilir.

5.2. Türkiye’den Dubai’ye kargo gönderim ücreti ne kadar?

    Türkiye’den Dubai’ye kargo gönderim ücretlerini öğrenmeniz için QuickShipper adresimizde yer alan “Anında Teklif Al” hizmetimizi kullanabilirsiniz. İlgili hizmette ülkeyi Dubai seçip ardından kargo türü ile kilogramı belirterek fiyat hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Dubai’ye 0.5 kilogramlık bir paketin gönderim ücreti express kargo ile 23,66 Euro’dan başlamaktadır. Fiyatlarımız hakkında detaylı bilgi almak ve özel indirimlerden faydalanmanız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

5.3. Dubai kargo gönderim ücretini etkileyen faktörler nelerdir?

    Dubai’ye kargo gönderim ücretini etkileyen 2 temel unsur bulunmaktadır. Birincisi gönderinizin kilogram ağırlığı ikinci ise gönderinizin hacimsel (desi) ağırlığıdır. Yurtdışı gönderim işlemlerinde bu iki unsurdan hangisi büyük ise kargo gönderim ücreti ona göre hesaplanmaktadır.

5.4. Türkiye’den Dubai’ye en hızlı kargo hizmeti nedir?

    Türkiye’den Dubai’ye en hızlı kargo gönderimlerinizi QuickShipper firması olarak gerçekleştirmekteyiz. Çünkü firmamız TNT, UPS, FEDEX ve DHL gibi büyük firmalar ile özel anlaşmalıdır. Express kargo hizmetimiz ile gönderinizi Türkiye’den Dubai’ye ortalama 1-2 iş günü içerisinde teslim etmekteyiz.

5.5. Dubai’ye gönderilen kargonun takibi nasıl yapılır?

    QuickShipper firması ile gönderilen kargolarınızın çıkış işlemi olduktan sonra gönderinize ait konşimento numarası oluşmaktadır. Konşimento numarası ile web sitemiz üzerinden gönderinizin durumunu 7 gün 24 saat ücretsiz anlık olarak takip edebilirsiniz.

Diğer yazılarımız için;
•    Libya Kargo
•    Kazakistan Kargo
•    Azerbaycan Kargo
•    Meksika Kargo
•    Namibya Kargo
•    Gürcistan Kargo
•    Fas Kargo
•    Nijerya Kargo
•    Moldova Kargo
•    
Anında Teklif Al Anında Teklif Al