Konşimento Nedir?
18 Temmuz 2024 Perşembe

Konşimento Nedir?

1. KONŞİMENTO NEDİR? 

    Bir diğer ismi taşıma senedi olan konşimento nedir sorusunun yanıtı, oldukça değerli bir evrak olduğu yönünde olacaktır. Eğer bu evrak üzerinde yazan bilgilerde bir sorun olursa, gönderiler gümrükte takılmaktadır. Üzerinde göndericiye ve taşıyıcıya dair oldukça ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Böylece uçak kargo gibi taşıma modlarıyla gerçekleştirilecek gönderimler doğru bir şekilde tamamlanabilmektedir. Malların nasıl taşınacağına dair koşullar bu belgeye işlenmektedir. 

    İlgili kargoda, konşimentoya bakılarak hangi firmanın gönderisi olduğu anlaşılmaktadır. Belgede varış yeri detaylı olarak yazar. Böylece gönderiniz ne kadar uzağa seyahat ederse etsin, sorunsuz bir şekilde alıcısına teslim edilebilmektedir. Olası bir yanlışta da kendinizi bu belgeyle savunabilirsiniz. Bu anlamda, QuickShipper'a ulaşarak konşimento hakkında ve yurt dışı kargo hizmeti konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yurt dışı kargo hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

1.1. Konşimento Nasıl Hazırlanır?

    QuickShipper ile çalışarak konşimento hazırlamak için dijital imkanlardan faydalanabilirsiniz. QuickShipper paneli, sizi yönlendiren ve detaylı bir belge hazırlamanızı sağlayan çeşitli araçları barındırmaktadır. Böylece, konşimento nasıl hazırlanır sorusunu merak konusu haline getiren kişiler, çok daha garantili bir şekilde evrak oluşturabilirler ve basımını gerçekleştirebilirler. Bunun haricinde konşimento formlarından alıp belgeyi elle doldurmayı da seçebilirsiniz ancak bu yöntem artık oldukça fazla çağ dışı kalmaktadır.

     Tavsiyemiz belgenizi oluşturduktan sonra mutlaka birkaç kere kontrol etmeniz yönünde olacaktır. Çünkü yapacağınız ufak bir hata zaman ve para kaybıyla sonuçlanabilir.  QuickShipper'ın dijital alt yapısı ve entegre ekonomik express kargo hizmetleri sayesinde bu tarz işlemlerin üst düzeyde bir kalitede tamamlanması mümkün olmaktadır.

Gümrüksüz İhracat hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

1.2. Konşimento Üzerinde Yer alan Bilgiler

    Konşimento üzerinde birçok bilgi bulunmaktadır. Konşimento üzerinde yer alan bilgiler arasında en başta ihracatçı adı ve adresi gelir. Daha sonra ise ithalatçı adı ve adresi yazılır. Gönderime aracılık eden express kargo firmasının adı ve adresi de belge üzerinde yer alır. Denetimlerde sorun çıkmaması için dikkatli bir şekilde; gönderilen malın ağırlığı, maddi değeri ve sayısı belgeye işlenir. Yükleme ve varış liman bilgisi ve yükleme tarihi belgeye eklenmesi gereken önemli bilgilerdendir. Ürün açıklaması ve paket sayısı da eklenmesi gereken bilgiler arasındadır. Navlun ödeme bilgisi ve imzanın yanında evrak düzenleme tarihi de belgenin üzerinde yer almalıdır. 

Gümrük Vergisi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Panelimiz üzerinden konşimento hazırlamak için tıklayınız.

Yorumunuzu bırakın