ULUSLARARASI KARGO TAŞIMA YÖNTEMLERİ

Uluslararası kargo taşımacılığında kullanılan taşıma yöntemleri temelde; Hava yolu taşımacılığı, kara yolu taşımacılığı, deniz yolu taşımacılığı ve demir yolu taşımacılığı olarak sınıflandırılmaktadır. Buna ek olarak, belirtilen yöntemlerin de kendi içlerinde farklı servisleri mevcuttur. İthalat ve ihracat yükleriniz için kullanabileceğiniz taşıma yöntemlerini bu yazımızda sizlerle paylaşıyor olacağız. 

Uluslararası Taşımacılıkta Hava Yolu 

İthalat ve ihracat malzemelerinin taşımasında, işleyişin aksamaması açısından en önemli noktalar güvenlik ve hızdır. Bu iki önem arz eden şartı sağlayan en uygun taşıma yöntemi de hava yolu taşıma modelidir. Hava yolu taşıma yöntemi, ticaretçilere hava kargo, hava yolu ekspres kurye ve hava yolu ekonomi gibi seçenekler sunarak, kargo teslimatlarının en güvenlikli ve en hızlı şekilde gerçekleşmesini sağlar. Dolayısıyla ticaret işlemleri de zaman kaybetmeden gerçekleştirilebilir.

Uluslararası Taşımacılıkta Kara Yolu 

Uluslararası taşımacılıkta kara yolu, yüklerin direkt olarak adresten araca yüklenmesi ve araçtan yine direkt olarak varış adresinde indirilmesi olanağı sağladığından, birçok taşıma yöntemine göre, belirli mesafe ve coğrafi koşullarda daha avantajlıdır. Yükleme aşamasında saat sınırlaması yoktur ve bu sebeple kapıdan kapıya taşımada firmalara esneklik sağlar. Ayrıca, diğer taşıma yöntemlerine göre nispeten daha ekonomiktir. Buna ek olarak, QuickShipper sizlere, özel bir servis olan ve taşımacılık yapan her firmadan alamayacağınız, kara yolu ekspres hizmetini sunmaktadır. Örneğin, Avrupa gönderilerinizde TIR aracılığıyla yaptığınız taşımalarda teslim süreleri on günü aşarken, özel kara yolu ekspres servisi ile 4-5 iş gününde teslimat yapılabilmektedir. QuickShipper ile iletişime geçerek özel kara yolu ekspres hizmeti hakkındaki ayrıntıları öğrenebilirsiniz.

Uluslararası Taşımacılıkta Deniz Yolu 

Deniz yolu taşımacılığı, uluslararası taşımacılıkta en çok tercih edilen ve en ekonomik olan taşıma yöntemidir. Özellikle kıtalar arası kargo taşımasında ve büyük hacimli yüklerde en fazla kullanılan taşıma modeli olmakla beraber, deniz yolu taşımcılığı dünya ticaretinde %95’lere varan oranlarda yere sahiptir.

Deniz yolu taşımacılığında limanlara kadar olan mesafelerde ve varış limanlarından sonra kara yolu taşımacılığından faydalanılır. Kargolar, yükleme ekipmanının konteyner olması durumunda konteyner gemilerine, treyler olduğunda ise Ro-Ro gemilerine yüklenir. Türkiye de jeopolitik konumu açısından deniz yolu taşımacılığı anlamında oldukça avantajlı bir bölgede olduğundan ve Türkiye tarihi boyunca bakıldığında birçok uğrak limana sahiplik ettiğinden, Dünya’nın her yerine ekonomik olarak ihracat yapılabildiği gibi ithalat yükleri de deniz yolu taşımacılığı ile getirilebilmektedir.

Uluslararası Taşımacılıkta Demir Yolu

Özellikle zamandan yana probleminiz yok ise demir yolu taşımacılığı da uluslararası taşımacılıkta ekonomik bir yöntem olarak değerlendirilebilir. Türkiye konumu itibari il demir yolu taşımacılığında da oldukça avantajlı bir bölgede yer almaktadır. Özellikle, Balkan Ülkeleri, AB, Rusya ve Orta Asya bölgelerine demir yolu taşıma hizmeti Türkiye’de oldukça gelişmiştir.