MİKRO İHRACATTA KDV İADESİ

Mikro ihracatın en önemli avantajlarından biri KDV iadesi alabiliyor olmanızdır. QuickShipper ile mikro ihracat yaptığınızda, 1 ila 2 iş günü içerisinde onaylanan ETGB formu tarafınıza iletilmekte ve muhasebeciniz aracılığı ile KDV iadesi alınabilmektedir. Gümrük müdürlüğünce elektronik ortamda onaylanmış olan ve VEDOP (Vergi Daireleri Otomasyon Projesi) sistemine aktarılan ETGB’ nin çıktısını, sistemdeki “ETGB“kutucuğunu işaretleyerek aldıktan sonra, bu çıktı ile birlikte vergi dairesine ibraz ederek KDV iadesi talebinde bulunabilirsiniz. 

Muhasebeciniz bu işlemi “ Beyanname Sorgulama“ adresinden gerçekleştirebilir.

Ek olarak, gerçekleştirdiğiniz mikro ihracatın KDV iadesini alabilmek için;

1-Posta idaresi veya kargo şirketinin düzenlediği ve ekli eşya listesinde, sizin isminizin yer aldığı liste muhteviyatının gümrükçe onaylanmış halini içeren gümrük beyannamesini,

2-Satış faturaları listesini,

3-İndirilecek ve yüklenilen katma değer vergisi listelerini,

4-İhraç edilen malın bünyesine giren vergi miktarına ilişkin hesaplamaları gösterir tabloyu,

internet vergi dairesi üzerinden ilgili daireye göndermek yeterli olacaktır.

KDV İadesine Ne Zaman Başvurulabilir?

Elektronik ortamda düzenlenen beyanlar (ETGB) uçak kalktıktan 24 saat içerisinde sisteme tanımlanır. Sisteme tanımlanmasının ardından kdv iade başvurusunu hemen gerçekleştirebilirsiniz.

ETGB Kapsamındaki Ürünlerin Gümrük Vergisi Nasıl Tahsil Edilir?

İhracata ait gümrük vergileri hava kargo şirketi tarafından tahsil edilmektedir ve eşyanın hava kargo operatörüne teslimini takip eden 7 iş günü içerisinde ödenmektedir.

ETGB SORGULAMA NASIL YAPILIR?

ETGB sorgulaması yapmak için öncelikle hızlı kargo taşımacılığı işleminizi gerçekleştiren firmanın web sitesine girmelisiniz. Ardından, beyanname sorgulama ekranındaki boş kutuya ara konşimento numarasın yazıp “Ara” butonuna tıkladığınızda ETGB sorgulamasını gerçekleştirmiş olacaksınız ve bu Sorgulama sayesinde beyannamenin numarasına ve tarihine ulaşabileceksiniz.

Bu sorgulama işleminin neticesinde mikro ihracatı yapan kişilere veya kurumlara KDV iadesi alma hakkı doğmaktadır. Ancak, hızlı ihracat işlemleri esnasında KDV nüshası gibi basılı evraklar veya beyannameler bulunmadığından bazı durumlarda ispat sorunu ortaya çıkabilmektedir. Bu gibi durumlarda, sorgulama işleminin gerçekleştirilmesinin ardından ulaşılan beyanname numarası ve tarihi aracılığıyla kişi ya da kurum mikro ihracat işlemi yaptığını kanıtlayabilmektedir.

Yurt dışı kargolarınızı güvenli ve en hızlı şekilde ulaştırmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.