HANGİ ÜRÜNLER YURT DIŞINA NUMUNE KAPSAMINDA GÖNDERİLEMEZ?

Yurt dışına gönderilen her kargoda olduğu gibi numune gönderiminde de dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Gönderimi yasaklı olan veya kurallara tabi olan numuneler, yurt dışına ekspres servis ile gönderilememektedir. Yasaklı gönderiler mutlaka incelenmelidir ya da bu konuda QuickShipper ekibinden bilgi alınmalıdır. Bunun yanı sıra, alıcı ülkenin gümrük prosedürlerinde ek zorunluluklar, alıcı ülkede gönderilen numunenin yasaklı olması, yanlış teslimat adresi beyanı, terör riski ya da savaş riski taşıyan ülke ve bölgelere numune teslimatı gibi durumlarda, aksamalar yaşanabildiği gibi, ek ücret talepleri oluşabilmektedir.

YURT DIŞINA NUMUNE GÖNDERİMİNDE AĞIRLIĞIN ÖNEMİ

Yurt dışına numune gönderilirken ağırlık faktörü göz önünde bulundurulması gereken bir konudur. Numune gönderiminde malzemeler, normal şartlarda 1 ila 250 kilogram arasındaki ağırlıklarda olabilmektedir. Fakat burada önemli olan nokta, gönderilecek numunenin niteliği ve niceliği faktörleridir. Bu durumu bir örnek ile açıklayacak olur isek; numune gönderiniz tekstil ürünü olacaksa hafif olması beklenmektedir. Eğer, tekstil ürününü 30 kilo üzerinde göndermek isterseniz, numune kapsamında sayılmayabilir ve yurt dışına numune kapsamında gönderemeyebilirsiniz. Numune kapsamında yapılan gönderilerde beyannameli gümrük şartı aranmadığından, bu durumun suistimal edilmemesi için bu tarz önlemler alınmaktadır. Böyle bir durumda gönderiniz yurt dışına, beyannameli olarak ya da hava kargo servisi ile taşınabilecektir. Buna ek olarak, eğer gönderiniz otomotiv sektörüne ait bir yedek parça numunesi ise, daha ağır kilolarda gönderiler numune kapsamında kabul görebilecektir. Bu sebeple, en hafif ürünlerinizi, numune gönderimi kapsamında yurt dışına göndermeniz, sürecin sorunsuz ve hızlı işlemesi açısından sizin için daha avantajlı olacaktır.

YURT DIŞINA NUMUNE OLARAK GÖNDERİLEMEYEN ÜRÜNLER

Yurt dışına gönderilebilecek ve gönderilemeyecek numune ürünleri yasalar ile belirlenmiş olduğundan, yasaklı ürünler hiçbir taşıyıcı firma tarafından kabul edilmeyecektir. Bazı şahıs ya da firmalar, bu durumun göz ardı edilebileceğini düşünerek adeta bir zorlama ile gönderilerini kamufle yaparak, gizlice gönderi yapma çabasına girmektedirler. Ancak, gönderiler yurt dışına taşımasını sağlayacak araçlara yüklenene kadar yaklaşık olarak 4-5 kere hem operasyon birimleri hem de yüksek teknolojik araçlar vasıtası ile kontrol edildiğinden bu girişimler başarısızlıkla sonuçlanmaktadır.

Numune kapsamında taşınamayan ürünler:

  • Havalı tüfekler
  • Ateşli silahlar
  • Bütün yanıcı ürünler
  • Patlayıcılar
  • Bıçaklar
  • Silahlar
  • Kürkler
  • Fildişi ya da fildişi içeren bütün ürünler
  • Canlı hayvanlar
  • Tütün ve Tütün mamulleri
  • Parfüm