Amazon Yurtdışı Kargo Gönderimi | En Uygun Fiyat - Quickshipper

Amazon Yurtdışı Kargo Gönderimi

Birçok üretici tarafından ürünleri Amazon yurtdışı kargo ile yurtdışına gönderilmektedir. Bu şekilde Amazon ile satışı gerçekleştirilen ürünler üç tarafında menfaatini sağlayarak, yerine varmaktadır. Bu noktada yurtdışı kargo gönderimi işleminin son derece titiz bir çalışmayı beraberinde getirdiğini ifade edebiliriz.

Eğer siz de Amazon üzerinden satış yapıyorsanız, alıcısına göndermek istediğiniz malınızı Amazon yurtdışı kargo gönderimi yöntemlerine uygun şekilde, öncelikle Amazon’un yurt dışındaki depolarına göndermelisiniz. Bu işlemler yapılırken 22 Euro değerinin üstündeki malların Gümrük Vergisine tabi olduğu bilinmelidir.

Amazon Kargo Gönderim Fiyatları

Amazondan yapacağınız işlemlerde kargonun sizin tarafınızdan yapılıp takip edileceği ya da Amazon Prime etiketi ile Amazon lojistik kullanılarak mı yapılacağı önemlidir. Bu konuda kararınızı vermeden hedeflerinize göre bir yöntem belirlemelisiniz.

Amazon Lojistik ile zaman kazanarak işinize odaklanabilirsiniz. Amazon fba kargo kullanımı ile ürünleriniz Amazonun kendi depolarında depolanmış olur ve çıkacak müşteride paketleme ve kargo işlemleri bu merkezde yapılır. Bu noktada üst düzeyde bir hizmet almayı istediğiniz zaman paketleme konusuna dahi dikkat etmelisiniz.

 Böylece siz kendi alanınızda büyümeyi sağlamış olursunuz. Üstelik ücretsiz depolama, ücretsiz kaldırma ve ücretsiz iade işlemleri sizin için avantajlı olur. Mutlaka Amazon satış kargo ücreti incelemesi yapmanız yararınıza olacaktır.

Amazon Deposuna Uçak Kargo Gönderimi

Amazon deposuna en hızlı gönderim yöntemi uçak ile olmaktadır. O yüzden mallarını bu alanda satmak isteyenlerin Quickshipper platformundan ücretlendirme tablosunu incelenmesinde fayda vardır.

Kargo gönderimi, sırasında sorumluluk Amazon’a ait değildir. Amazon yurtdışı kargo ücreti depolara yapılacak gönderimlerde satıcıya aittir.

Türkiye’den Amazon’a Gönderilecek Paketler İçin Gerekli Evraklar

Aşağıda sıralanan evraklar hazırlanmalı ve ürünleriniz mutlaka barkotlu olmalıdır.

  • Kimlik doğrulama, eski tip pasaport olabilir
  • Adres doğrulama. Birincil ve ikincil adresleriniz
  • Amazon hesabı doğrulama
  • Şirket bilgileri doğrulama
  • Banka Hesabınızın doğrulanması

Bunları gerçekleştirdikten sonra Amazon’un kabul şartlarına uygun şekilde paketlenmiş gönderilerinizi yollayabilirsiniz. Bu şekilde edineceğiniz en önemli avantajlardan biri de alıcı taraf tarafından iade işlemleri durumunda ek kargo ödememek olacaktır.

Türkiye’den Amazon Depolarına Hangi Ürünleri Gönderebilirim?

Amazon bilindiği üzere ilk başlarda sadece kitap satılan bir alandı. Günümüzde kitap ve müzik ile ilgili ürünler dışında, hemen hemen her alanda satış yapılmaktadır. Yasaklı maddeler, patlayıcılar, yasal satışı mümkün olmayan ürünler dışında hemen her konuda ürünlerinizi Amazon depolarına gönderip satabilirsiniz.

Satacağınız ürünlerin gerekli normlara göre paketlenmiş olması ve barkod taşıması önemlidir. Satışı az olup karı çok olan ürünler ya da talep çok olan ürünleri tercih edebilirsiniz. Elbette en çok kendi ürettiğiniz malların birinci el sizden satışının gerçekleştirilmesi en doğrusudur.

Amazon Yurtdışı Kargo Gönderimi Ne Zaman Ulaşır?

Gönderim yapılacak yere göre süre değişebilmektedir. En kısa süre Avrupa ülkelerine olmakta ve 1 gün gibi kısa bir süreçte gerçekleşebilmektedir. Bu süre ekspres gönderimler içindir. Standart gönderimler daha uzun sürebilmektedir.

Daha uzak mesafelere gönderimin ulaşması 5 güne kadar sürebilmektedir. Amazon depolarında hazırlanan mallarınızın güvenle ve kısa sürede alıcıya ulaşması konusu gerçekleştirilmektedir.

Amazon’da Sattığım Ürünleri Türkiye’den Nasıl Gönderirim?

Amazon’da satacağınız ürünleri en kolay FBA yöntemi ile göndermeniz olacaktır. Bu yöntemde siz ürünleri satış yapacağınız ülke Amazon depolarına kargolarsınız. Satış sonrası tüm işlemleri ve paketlemeyi yaparak Amazon sizin adınıza işlemi sonuçlandırır.

Ürün fiyatı belirlenirken Amazon satış kargo ücreti de bilinmesi gereklidir. Bu şekilde yapacağınız maliyet hesabına kargo ücretini de eklemeniz mümkün olur. Diğer kargo yapma, paketleme işgücü ve masraflarını da maliyetinizden düşeceksiniz.