A’DAN Z’YE E-TİCARET SİTELERİ DİZİNİ: CDISCOUNT'UN HİZMETLERİ VE CDISCOUNT'DA E-TİCARET

Cdiscount e-ticaret platformu, Fransa’nın en popüler indirimli online perakendecisi olup, hemen hemen her türde ürünü listelemektedir. Cdiscount, Fransa pazarında, çevrimiçi perakendecilikte oldukça büyük bir potansiyele sahiptir. Bu nedenlerle, QuickShipper e-ticaret akademimizin bu kısmında sizler için A’dan Z’ye Cdiscount e-ticaret platformunu ele alacağız ve A’dan Z’ye e-ticaret sitelerini ele aldığımız dizinimizin bu kısmında sizlere “Cdiscount’un pazar yeri modeli nasıl işler?” , “Cdiscount’da satışlar ne şekilde yapılır?” , “Cdiscount’un pazar yerleri” , “Cdiscount’un ürün grupları” , “Cdiscount’un fiyatlandırma modeli”, “Cdiscount’un pazar yeri hizmetleri” ,” Cdiscount’un maliyet modeli” ve “Cdiscount’un satıcıya yönelik hizmetleri” gibi konulara açıklık getireceğiz. 


CDISCOUNT'DA PAZAR YERİ MODELİ 


Neredeyse her çeşit ürün grubuna erişebileceğiniz Cdiscount’dan birçok ürünü temin etmek ve platform üzerinden yine birçok ürünün satışını gerçekleştirmek mümkündür. Platform üzerinden hesap açtıktan sonra ürünlerinizi listelemeniz gerekmektedir. 


CDISCOUNT'DA PAZAR YERLERİ


Cdiscount, bölgesel bir pazar yeri olması itibari ile Fransa’daki en büyük e-ticaret perakende platformu olarak sayılabilir. Cdiscount’un e-ticaret platformunun kullanıcı sayısı aylık bazda bakıldığında yaklaşık olarak 11 milyondur. 


CDISCOUNT'UN ÜRÜN GRUPLARI


Elektronikten modaya ve giyim ürünlerine kadar ürünlerin satış için listelendiği Cdiscount’da; ev eşyaları, ev aletleri, oyunlar, bilgisayar, oyuncak, seyahat ürünleri, otomotiv ürünleri, bebeklere özel ürünler ve spor gibi alanlarda ürün gruplarına ulaşabilmek mümkündür. Cdiscount’nun platformu üzerinden hem sıfır (kullanılmamış) ürünler satışa sunulabildiği gibi, hem de ikinci el (kullanılmış) ürünler satılabilmektedir. 


CDISCOUNT'UN FİYATLANDIRMA MODELİ


Cdiscount’da platform satıcıları tarafından satışa sunulan ürünler sabit fiyatlandırma modeli kullanılarak alıcılara listelendirilmektedir. 


CDISCOUNT'UN PAZAR YERİ HİZMETLERİ


Cdiscount’nun kullanıcılarına; iade, depolama ve fullfilment gibi hizmetleri sunmaktadır.


CDISCOUNT'UN MALİYET MODELİ


Cdiscount kullanıcılarından aylık satıcı ücreti talep etmektedir. Bunun yanı sıra, %5 ila %22 oranında satış komisyonu talep eder ve buna ek olarak reklam vermek isteyen satıcılar için pazar yeri reklam ücretleri mevcuttur. 


CDISCOUNT'DA SATICIYA YÖNELİK HİZMETLER


Cdiscount, kısaca self servis bir çevrimiçi platform olarak hizmet vermektedir ve tüm satıcılar bütün süreçleri kendi başlarına yönetmek durumundadır.