A’DAN Z’YE E-TİCARET SİTELERİ DİZİNİ: BOL.COM'UN HİZMETLERİ VE BOL.COM'DA E-TİCARET

Bol.com e-ticaret platformu, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’un e-ticaret pazar yerlerine hakim olan bir e-ticaret sitesi olarak faaliyet göstermektedir. Amazon’un iş modelini takip ederek örnek alan Bol.com, “Select” ismini verdiği hizmet ile “Amazon Prime” hizmetine benzer bir abonelik sistemi kurarak e-ticaret pazarında adından bahsettirmeyi başarmıştır. Buna bağlı olarak, QuickShipper e-ticaret akademimizin bu kısmında sizler için A’dan Z’ye BOL.COM e-ticaret platformunu ele alacağız ve A’dan Z’ye e-ticaret sitelerini ele aldığımız dizinimizin bu kısmında sizlere “BOL.COM’un pazar yeri modeli nasıl işler?” , “BOL.COM’da satışlar ne şekilde yapılır?” , “BOL.COM’un pazar yerleri” , “BOL.COM’un ürün grupları” , “BOL.COM’un fiyatlandırma modeli”, “BOL.COM’un pazar yeri hizmetleri” ,” BOL.COM’un maliyet modeli” ve “BOL.COM’un satıcıya yönelik hizmetleri” gibi konulara açıklık getireceğiz. 


BOL.COM'DA PAZAR YERİ MODELİ 


Birçok ürün grubuna erişebileceğiniz BOL.COM’da, platform üzerinden yine birçok ürünün satışını gerçekleştirmek mümkündür. BOL.COM’un platformu üzerinden hesap açtıktan sonra ürünlerinizi listelemeniz gerekmektedir. 


BOL.COM'DA PAZAR YERLERİ


BOL.COM’un , Belçika, Hollanda ve Lüksemburg e-ticaret pazarlarında etkinliği oldukça fazladır. Buna ek olarak, BOL.COM’un e-ticaret platformunun kullanıcı sayısı aylık bazda bakıldığında yaklaşık olarak 15 milyondur. 


BOL.COM'UN ÜRÜN GRUPLARI


BOL.COM’dan; kitap, bahçe ve ev malzemeleri, sağlık ve yaşam, bebek ürünleri, günlük yaşam ürünleri, eğlence ürünleri, müzik, bilgisayar, elektronik ürünler, yemek ve yemek pişirme ürünleri, mücevher, saat, takı, çocuk kıyafetleri, spor alanlarında ürün gruplarına ulaşabilmek mümkündür. BOL.COM’nun platformu üzerinden hem sıfır (kullanılmamış) ürünler satışa sunulabildiği gibi, hem de ikinci el (kullanılmış) ürünler satılabilmektedir. 


BOL.COM'UN FİYATLANDIRMA MODELİ


BOL.COM’da platform satıcıları tarafından satışa sunulan ürünler sabit fiyatlandırma modeli kullanılarak alıcılara listelendirilmektedir. 


BOL.COM'UN PAZAR YERİ HİZMETLERİ


BOL.COM kullanıcılarına, depolama, iade ve fullfilment gibi hizmetler sunmaktadır.


BOL.COM'UN MALİYET MODELİ


BOL.COM’da kullanıcılar için bir kayıt ücreti mevcut değildir. Ancak platform, satıcılarının listelediği ve satışını gerçekleştirdiği her bir ürün için; hizmet ücreti ve komisyon (yüzdelik değer bazında), sabit satış ücreti talep etmektedir. Bunun yanı sıra, platformda teklif ücreti ve pazar yeri reklamları için ücretler de mevcuttur. Platforma kayıt olmak için ise herhangi bir ücret talep edilmemektedir.


BOL.COM'DA SATICIYA YÖNELİK HİZMETLER


BOL.COM platformu yüksek seviyede bir müşteri hizmeti sağlamaktadır ve 30 günlük aide politikası ile çalışmaktadır. Bunun yanı sıra, BOL.COM’nun çağrı merkezi, sabah 8.00 ila 16.00 arasında hizmet vermektedir. Bu nedenle satıcılar, genel olarak kaliteli hizmet veren platformdan daha iyi bir müşteri hizmetleri performansı bekleyebilmektedirler.