GTİP kodu Dünya'nın her yerinde uluslararası ticarette gümrük tarafından, gönderilen ürünlerin sınıflandırılması amacı ile kullanılmakta ve en az altı rakamdan oluşmaktadır.
Mikro ihracatın en önemli avantajlarından biri KDV iadesi alabiliyor olmanızdır. QuickShipper ile mikro ihracat yaptığınızda, 1 ila 2 iş günü içerisinde onaylanan ETGB formu tarafınıza iletilmekte ve muhasebeciniz aracılığı ile KDV iadesi alınabilmektedir.
İthalat yaparken, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’nin de kuralları gereği girişinin yasak olduğu ürünler bulunmaktadır. Gümrükten geçemeyecek malzemeler, Türkiye’ye giriş ve çıkış durumuna göre farklılık gösterebilmektedir.
Hızlı kargo taşımacılığında gelen ya da giden ürünlerin (hava yolu veya kara yolu fark etmeksizin) gümrük işlemlerinin her aşamasının elektronik ortamda yürütüldüğü, kağıt çıktısı aranmayan uygulamaya ETGB denir.
Tehlikeli veya tehlikeli olma potansiyelli ürünlerin gönderimi yapılırken talep edilen MSDS (Malzeme Güvenlik Bilgi Formu) belgesinde, malzemenin bileşimi, gönderinin paketlenmesi ve oluşabilecek acil durumlarda uygulanması gereken adımlar gibi maddeler yer almalıdır.
Dünya ülkeleri ile ticarette oldukça önemli arz eden bir belge olan A.TR aynı zamanda ticari anlamda büyük kolaylıklar da sağlamaktadır. Her resmi belgede olduğu gibi, A.TR belgesinin düzenlenmesinde de bazı şartlar aranmaktadır.
Tehlikeli Madde ya da tehlike yaratma potansiyeli olan malzemelerin taşımasının gerçekleştirilebilmesi için MSDS ( Bilgi Güvenlik Formu) şartı aranmaktadır.
Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu’nun kısaltması GTİP olarak ifade edilmektedir. Türkiye’de, genellikle, GTİP tarife cetvelinin yerine kullanılmaktadır.
Dijitalleşmenin yadsınamaz bir biçimde en çok etkilediği kavramlardan biri de e-ticaret platformları ile değişen geleneksel ticaret algısıdır. Dünya üzerinde hızla gelişen online ticaret, taşımacılığın da yeni düzene entegre olması ile aslında“ sınır ötesi e-ticaret“ olarak adlandırılan anlayışın yerini “sınırsızlaşma“ algısının hızla almaya başladığını görebiliriz.
Kargo gönderilerinde hacimsel ağırlığın ölçü birimi “desi“ olarak adlandırılır. Desi kargo gönderim bedeli (navlun) hesabında kullanıldığından, gönderi yapan kişiler için oldukça önemli bir kavramdır.