Almanya ETSY Siparişleri Nasıl Gönderilir? | En Uygun Fiyat

Almanya ETSY Siparişleri Nasıl Gönderilir?


Hayatınızı e-ticaret yaparak kazanmak istiyorsanız ETSY sizin için güzel bir seçenek olabilir. Online ticaret yapabilmek için öncelikle ETSY platformunda bir sanal mağaza açmalısınız. ETSY’de satılacak ürünlerin tamamen el işi ve özgün olması istenir. 20 yıl ve üzeri ürünler Vintage olarak satılabilmektedir. Platform üzerinden sanal mağaza açıldığında ETSY’nin müşterilerine ürün gönderimiyle alakalı vaad ettiği bütün prosedürleri uygulamak zorundasınız. QuickShipper, ETSY üzerinden sorunsuz ürün gönderimi konusunda mağaza sahiplerine yardımcı olmaktadır. 


ETSY, ürünlerin vaktinde gönderilmesi konusunda çok hassastır. Ülkemizden sanal mağaza açanlar, satış işlemlerini gerçekleştirdikten sonra ürün gönderiminden kendileri sorunludur. ETSY, ürün gönderimi konusunda herhangi bir sorumluluğa sahip değildir. Mağazasından satış yapmak isteyenlerin, dünya geneline kargo gönderimi konusunda bilgi sahibi olması gerekir. Doğru kargo servislerinden alınacak hizmetlerle ürün adrese sorunsuz ulaştırılacaktır. 
Bu prosedürlerden önemli olan ürünün gönderim süresi olacaktır. Sanal mağazayı açmış olan Türk satıcılar ürün satış işlemi gerçekleştirdikten hemen sonra Etsy’ye değil doğrudan müşterinin adresine göndermek ile yükümlüdür. Kargolama sorumluluğu tamamen satıcıya ait olduğundan aksaklık yaşanmaması için kargoya dair detaylar önceden bilinmelidir. QuickShipper, dünyanın her yerine en güvenilir ve hızlı teslimatı yapmak üzere hizmet vermektedir. 


ETSY üzerinden satış yapanlar kargo gönderimi için daha uygun fiyatlı kargo şirketlerini tercih etmektedir. Uygun fiyatlı kargo şirketlerinin ürünleri adreslere ulaştırması ortalama 10 ila 14 gün arasında değişir. QuickShipper ise ürünü kuryeleri aracılığıyla sanal mağazanın belirlediği adresten alır. Ürünlerin barkod basımı gibi işlemleri seri bir şekilde yapılarak lokasyona hareket eden ilk uçağa yetiştirilir. Böylece ürünler olabilecek en kısa sürede adrese teslim edilir.


ETSY platformunda karo ücretleri alıcı veya satıcı tarafından ödenir. Satıcı olarak kargoyu alıcının ödemesini isteyebilirsiniz. Şayet kargo ücreti alıcı tarafından ödenecekse ürünün satış bedeline ETSY komisyonu ile kargo ücreti de eklenir. Böylece satıcının ve platformun gönderim ücreti konusunda zarar etmesinin önüne geçilir. QuickShipper, yurtdışına kargo gönderimini en uygun fiyatla yapmaktadır. Kaliteli ve güvenilir kargo hizmetini uygun fiyata yapması nedeniyle ETSY satıcıları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. 


Yurtdışına kargo gönderirken uyulması gereken bazı kanunlar ve prosedürler vardır. Ülkelerin prosedürleri ve kanunları farklılık gösterebilir. ETSY platformundan yıllık 35 bin ve üzerinde maliyetle ürün satışı yapanların vergi mükellefi olma zorunluluğu vardır. 35 binden daha az satış yapacak kişilerde vergi mükellefiyeti şartı aranmaz. Kargo gönderimi sırasında kolinin içinde mutlaka ürünün faturası bulunmalıdır. Faturanın olmaması durumunda gümrük gibi yerlerden ürünü geçirirken sorun yaşayabilirsiniz. 


ETSY siparişleri yurt içi ve yurtdışından olabilmektedir. Yurtiçinde yapılacak kargo gönderimlerinde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Ancak yurtdışına kargo gönderiminde ulusal posta hizmetlerini kullanmalısınız. Ulusal kargo hizmeti sunan QuickShipper, siparişleri adreslerine çok hızlı ulaştırmaktadır. Standart kargo firmalarının 7 ila 10 iş gününde yaptığı teslimatı 1 günde gerçekleştirmektedir. Amerika gibi deniz aşırı ülkelere havayoluyla 2 gün gibi kısa bir sürede ulaştırılır. Teslimat süresinin uzamaması satıcılara müşteri memnuniyeti olarak yansır. 


ETSY siparişlerinde işleme süresi de hesaba katılmaktadır. Ürünlerin kargo süresi firmaların nakliye politikası doğrultusunda belirlenebilmektedir. İşlem süresi satıcı tarafından belirlenmelidir. Şayet satıcı işlem süresini belirlemezse sistem süreyi otomatik olarak belirler. Otomatik olarak sistemin belirlediği işleme süresi genellikle 5 iş günüdür. Sipariş aynı ülkenin farklı bir lokasyonuna yapılacaksa teslimat süresi en fazla 2 gün sürer. Teslimat yurtdışına yapılacaksa işleme, paketleme, kargolama süreleri toptan hesaplandığından süre uzayabilmektedir. ETSY, teslimatın vaktinde yapılması konusunda hassas olduğundan sanal mağaza sahipleri kargo hizmetlerine özen göstermektedir.