Almanya Amazon Siparişleri Nasıl Gönderilir? | En Uygun Fiyat

Almanya Amazon Siparişleri Nasıl Gönderilir?


Günümüzde ticaret yapmak isteyenler online ticareti tercih etmektedir. Online ticarette satıcıların mağaza kiralama veya satın alma gibi sorunları olmaz. E-ticaret platformlarının sunduğu depo gibi hizmetler mağaza ihtiyacını ortadan kaldırır. Satışı yapılan ürünler QuickShipper kargo servisi başta olmak üzere çeşitli seçeneklerle alıcıya ulaştırılır. Amazon, online platformlar arasında en fazla tercih edilendir. Amazon’un dünya genelinde en yaygın kullanılan online satış platformu olmasını sunduğu hizmetlere borçludur.

Online ticarette en büyük sorun ürünün alıcıya kargolanmasıdır. Amazon, satış aşamalarını sistemli adımlar şeklinde gerçekleştirir. Ürünlerin alıcıya ulaştırılabilmesi için sunduğu kargolama seçenekleri arasında FBA ve FBM bulunmaktadır. Her iki kargolama modeli satıcılara çeşitli avantajlar sunar. Satıcılar, avantajlarını değerlendirerek kendilerine en uygun olanı tercih etmelidir.  Almanya Amazon siparişlerini göndermek için sizlere sunulan hizmetleri şöyle sıralayabiliriz;

FBA (Fulfilled by Amazon): Online platformların hepsi depolama hizmeti vermemektedir. Amazon, satıcılarına kendi depolama hizmetini sunmaktadır. Satıcı olarak dilerseniz ürünlerinizi Amazon’un dünyanın çeşitli yerlerindeki depolarında saklayabilirsiniz. Satıcı ürünlerini alıcısına ulaştırmak için FBA yönetimini tercih ederse bütün kargolama işleri Amazon tarafında sağlanır. Bu seçenekte satıcıya düşen iş sadece ürünlerini QuickShipper gibi kargo servisleriyle depolara ulaştırmaktır. Geriye kalan paketleme, etiketleme, iade gibi iş ve işlemleri Amazon üstlenir.
FBM ( Fulfilled by Merchant): Bu modelde ürünlerin alıcıya kargolanması hizmetiyle satıcı ilgilenir. Satıcı QuickShipper gibi servislerden yardım alarak kargolamayı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilir. Dilerseniz satıcı olarak FBA modeline uygun bir organizasyon da gerçekleştirebilirsiniz.  Depo hizmeti veren şirketlerle anlaşma yapılarak ürünler toplu olarak şirketin depolarına gönderilebilir. Satış olması durumunda depo şirketi, ürünleri kargoya vererek alıcıya ulaşmasını sağlar.
Satıcı kişi veya işletmeler, online ticarete başlamadan modellerden hangisinin daha uygun olduğunu belirlemelidir. Model belirlemesi yapabilmek için fizibilite çalışması yapmanızı öneririz. Fizibilite çalışması doğrultusunda verilecek karar daha verimli sonuçlar doğuracaktır. Newyork gibi bazı lokasyonlarda deposu bulunan QuickShipper ürünleri depolama ve kargolamada satıcılara yardımcı olmaktadır. Ürün çeşidi sınırlı olan satıcılar için oldukça mantıklı bir seçenektir.

Ürünlerin alıcıya sorunsuz ulaşmasında modelin türü önemlidir. Ancak hangi model tercih edilirse edilsin kargo gönderirken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Bu hususları göz ardı etmeniz durumunda çeşitli sorunlar yaşamanız kaçınılmaz olacaktır. İşte kargo gönderimi sırasında dikkat etmeniz gereken hususlar;

Satışı yapılan ürünün cinsi doğru bilinmelidir. Gümrük Tarife Pozisyonu yani G.T.I.P konusunda temel seviyede dahi olsa bilgi sahibi olmalısınız.
Gümrükte istenecek belgeler ve gerekli olan bilgileri eksiksiz hazırlamalısınız.
Amazon’un satıcıdan istedikleri iyi bilinmelidir.
Ürün etiketlerini standartlara uygun olarak hazır etmelisiniz.
Koli etiketleri düzgün ve okunaklı basılmalıdır.
Basılan etiketler ilgili koliye yerleştirilmelidir.
Pro forma faturası ayrıntılı ve eksiksiz doldurulmalıdır.
Ticaretin temelinde daha fazla kar elde edebilme bulunur. Daha fazla kar elde etmek için alınacak her hizmet incelenmelidir. Profesyonel hizmetleri uygun fiyata alırsanız kar oranınızı artırırsınız. E-ticarette en önemli masraf kalemleri arasında kargo vardır. Kargo gönderimini ekonomik bir şekilde hallettiğinizde karınız artacaktır. Ekonomik kargo gönderimi için ürün daha az yer kaplayacak şekilde kolilenmelidir. Kutu veya kolide şişlik, bombe gibi durumlar olmamalıdır. Çünkü kolilerin ölçümleri sensörlü, lazer ışıklı cihazlarla yapılmaktadır. Kolinin bombeden dolayı beyan edilen ebatlardan fazla çıkması kargo ücretini artırır.

Gümrük bilgileri hakkında bilgi sahibi olmak çok önemlidir. Ülkelerin gümrüksüz ticaret için belirlediği belli bir limit vardır. Gümrük vergisi ödemeden ithalat yapabilmenin limiti Avrupa Birliği ülkelerinde 22 Euro, Amerika’da 800 Dolar, Avustralya’da 700 Dolardır. Gümrük yetkilileri bazı durumlarda ürünün ücretlendirilmesini doğru bulmaz ve yeniden değerlendirme yapar. Faturada belirlenen gümrüksüz ticaretin altında olsa dahi gümrük uygulanabilir. QuickShipper bu ve benzeri durumlarda Amazon satıcılarına yardımcı olarak kargonun sorunsuz ulaşmasını sağlar.