NUMUNE NEDİR, YURT DIŞINA NASIL GÖNDERİLİR VE NEDEN ÖNEMLİDİR?

NUMUNE NEDİR?

Belirlenmiş bir türdeki eşyayı temsiline ve sunuş biçimine istinaden, belli bir miktardaki ve türdeki nitelikli eşya için, satış amacı veya verilen sipariş haricinde bir amaç için kullanılması olası dahilinde olmayan her türlü örnek ya da maddeye numune denir.

YURT DIŞINA NUMUNE GÖNDERİMİ

Yurt dışına numune göndermek, ticaret hacminizi büyütmenizi sağlayacak faktörlerden biridir. Küresel pazarda yeni müşterilerle anlaşmalar yapabilmeniz ve müşterilerinizin ürünlerinizin örneklerini inceleyerek sizinle işbirliği kurmak istemeleri açısından büyük önem arz eder. Yurt dışına numune gönderiminde, fatura kesilebilmesi veya bedelsiz gönderilebilmesi için öncelikle numune gönderimi için bir ihtiyaç meydana gelmesi ya da talep oluşması gerekmektedir. Küresel ticaret hacminin oldukça artığı ve hızlandığı şu günlerde, yeni potansiyel müşterileri ile satıcılar anlaşma hazırlık aşamasındayken, numune ile ürünlerinin tanıtımını yapmak amacı ile numune gönderimi yapmayı tercih etmektedirler. Tedarikçiler böylece, ürün kalitelerini müstakbel alıcılarına ispat etme şansı bulurlar. Keza, aday alıcılar da satıcı ile işbirliği kurmadan önce ürünlerin özelliklerinin tespitini ve testini gerçekleştirerek olası sürprizlerden kaçınmış olurlar. Buna bağlı olarak, yurt dışına numune gönderimi ile Dünya’ya açılabilir, ihracat yapmak için kendinize büyük bir kapı aralayabilir ve böylece rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. QuickShipper ile numune gönderimi yaptığınızda, kargonuzun ulaştırılacağı ülke ve bölgeye göre değişiklik göstermek ile beraber, yurt dışına numune gönderimleri genellikle 1-2 iş günü gibi kısa sürelerde, express ya da ekonomi express servislerimiz ile yurt dışındaki alıcılarına teslim edilmektedir. Bahsi geçen servislerimizden yararlanarak, sınır tanımadan kıtalar arasında dilediğiniz yere gönderim gerçekleştirebilirsiniz.

YURT DIŞINA NUMUNE GÖNDERİMİNDE ÖNEMLİ OLAN NOKTALAR                                                                                                                       

Yurt dışına gönderilen her kargoda olduğu gibi numune gönderiminde önemli olan bazı faktörler mevcuttur. Gönderimi yasaklı olan veya kurallara tabi olan numuneler, yukarıda bahsedilen şekilde, yurt dışına express olarak gönderilemediğinden, konu ile ilgili danışmanlık almanız sizin için yararlı olacaktır. Yasaklı gönderiler QuickShipper blog yazılarımızdan incelenmelidir ya da bu konuda QuickShipper ekibinden bilgi alınmalıdır. Bunun yanı sıra, alıcı ülkenin gümrük prosedürlerinde ek zorunluluklar, yanlış teslimat adresi beyanı, terör riski ya da savaş riski taşıyan ülke ve bölgelere numune teslimatı gibi durumlarda, aksamalar yaşanabildiğinden yine QuickShipper’dan bilgi almanız olası problemlerin önüne geçilmesi hususunda büyük önem taşımaktadır.