AMAZON WAREHOUSE DEALS LİSTELEME KOŞULLARI

Amazon Warehouse Deals sisteminde her ürün için, ürün listeleri teklif listesi sayfasında bulunmaktadır. Ürünlerin fiyatları ve koşullarına göre seçim yapılabilmesini sağlayan filtreleme sistemi teklif listesi sayfasında mevcuttur. Amazon Warehouse Deals kapsamında ürünler 20 puanlık kalite kontrol süreci tamamlandıktan sonra derecelendirilip, puanlamaya göre de listelendirilmektedir ve ürünler listelendikten sonra satın alınması dahilinde Amazon’un standart iade politikası olan 30 günlük iade şansı, Amazon Warehouse Deals kapsamında da geçerli olmaktadır. Amazon, her bir ürünün işlevsel ve fiziksel durumunu detaylıca kontrol ettikten sonra aşağıda ele almış olduğumuz beş başlık doğrultusunda listeleme koşulundan birini vererek listeleme işlemini gerçekleştirmektedir.

USED-LIKE NEW (KULLANILMIŞ-YENİ GİBİ ÜRÜN)

Bu kategoride listelenen ürünler, iyi kondisyonda olmasına karşın yeni kriterini karşılamayan bazı küçük paketleme problemi olan ürünlerdir.

USED-GOOD (KULLANILMIŞ-İYİ ÜRÜN)

Bu kategoride listelenen ürünler ise çalışır durumda olan ancak yüzeysel hasarı yüksek olan ve aksesuarları eksik olabilen ürünlerdir. Burada listelenen ürünlerin ambalajları hasarlı olabildiğinden, ürünlerin korunabilmesi amacı ile ambalajları değiştirilmiş olabilmektedir.

USED-VERY GOOD (KULLANILMIŞ-ÇOK İYİ ÜRÜN)

Amazon Warehouse’un bu kısmında listelenen ürünler ise az kullanılmış ve çalışır durumda olan ürünlerdir. Bu şekilde listelenen ürünlerin üzerinde kılcal çizikler ve kozmetik lekeler gibi hatalar olabilmektedir. Bunun yanı sıra, ürünlerin kutuları hasar görmüş ve yeniden ambalajlanmış olabilmektedir ve aksesuarlarında eksiklikler olabilmektedir.

USED-ACCEPTABLE (KULLANILMIŞ-MAKUL ÜRÜN)

Amazon Warehouse’un bu kısmında listelenen ürünler, çalışır vaziyette olan ancak kozmetik olarak oldukça hasarlı olan ürünlerdir. Bu tip ürünlerde ezikler, kılcal çizikler fazlaca mevcuttur. Bu kapsamdaki ürünlerde, aksesuarlar, kullanım kılavuzları ve montaj parçaları eksik bulunabilmektedir.

RENEWED (YENİLENMİŞ ÜRÜN)

Amazon tarafınca onaylı tedarikçilerce incelenmiş ve test edilip onay almış olan ürünler, yenilenmiş ürünler kapsamında listelenmektedir. Bu kapsamda, 30cm uzaklıktan incelendiğinde, kozmetik sorunu ve aşınma tespit edilemeyen ürünler mevcuttur. Renewed olan ürünler, aksesuarları eksik olmayan ve yeniden paketlenmiş olan ürünlerdir. Ancak, alıcıların eline ulaşan Renewed ürünler bazen beklenilen performansta çalışmayabilmektedir ve bu ürünler için 90 içinde “Amazon yenileme garantisi” kapsamında değiştirme ya da iade seçeneği bulunmaktadır.