AMAZON FBA NEDİR?

FBA (Fulfilled ya da Fulfillment by Amazon) Amazon tarafından müşterilerine sunulan, halihazırda pratik bir ticari yöntem olan e-ticareti daha pratikleştirmiş bir hizmetler bütünüdür. Amazon FBA hizmet modeli ile depolama, paketleme ve dağıtım organizasyonları Amazon tarafından gerçekleştirilerek satıcının iş yükü önemli düzeyde hafifletilmektedir. Buna bağlı olarak, Amazon FBA modeli ile bütün lojistik süreçlerini sizin adınıza yönetmeyi amaçlar. Bir ürünün satışı kadar, lojistik sürecinin doğru işlemesi de önemlidir. Bu bağlamda, QuickShipper ile gönderilerinizi hızlı bir şekilde en uygun navlunlarla Amazon depolarına gönderebilirsiniz.

Amazon FBA Hizmeti Nasıl İşler?

Gün geçtikçe Amazon kullanıcıları tarafından daha da çok tercih edilmeye başlanan Amazon FBA modeli ile müşteriler ürünlerini toplu olarak Amazon depolarına gönderebilmektedirler. Yurt dışına yapılan her gönderide olduğu gibi FBA kapsamında depolara gönderilecek paketlerin de doğru barkodlanması ve etiketlenmesi oldukça önem arz eder. Bu nokta da QuickShipper’ın operasyon merkezlerinden destek alabilmektesiniz. Amazon FBA modelinde, satıcılarının ürünlerini “Fulfillment Centers” adı verilen devasa Amazon depolarında onların yerine muhafaza eder. Bu ürünler, inanılmaz büyüklükteki Amazon depolarında, belirli bir düzen çerçevesinde sıralanır ve listelenir. Satıcılar sipariş aldığında ise, Amazon satıcılar yerine paketlemeyi gerçekleştirerek, kargo işlemlerini halleder ve alıcılara ulaştırır. Böylece hem satıcılar için hem de alıcılar için süreci olabildiğinde kolaylaştırır. Bunun yanı sıra, ürünler teslim edildikten sonra müşteriler ile süreci takip ederek müşteri memnuniyetine de önem verir. Ancak, tabii ki de Amazon bu işlemleri belirli ücretler karşılığında sizin yerinize gerçekleştirmektedir.

Amazon FBA Hizmetinden Kimler Yararlanabilir?

Buna ek olarak, Amazon’un FBA hizmetinden faydalanmak için Amazon sitesinde satış yapmanız şartı aranmaz. Herhangi bir çevrimiçi perakendeci olmanız Amazon’un FBA hizmetinden yararlanmanız için yeterli olacaktır. Son zamanlardaki istatistikler incelendiğinde, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Amazon kullanıcılarının yüzde 73 gibi büyük bir oranı, Amazon’un FBA hizmetinden faydalanmaktadır.

Amazon FBA hizmetleri ve avantajları oldukça geniş kapsamlı ele alınması gereken bir konudur. Bu nedenle, FBA hizmetini incelediğimiz farklı konu ve başlıklara blog sayfamızdan ulaşarak, Amazon ve FBA hizmetleri ile ilgili merak ettiğiniz bütün bilgilere erişebilirsiniz.