AMAZON FBA KULLANIM AVANTAJLARI

AMAZON FBA KULLANIM AVANTAJLARI

Amazon FBA’nın kullanıcılarına sunduğu birçok avantajdan söz etmek mümkündür. Değişik başlıklar altında Amazon FBA’nın hizmet verdiği farklı alanlar bulunmaktadır. Bu özel hizmetleri; Amazon Prime, Fulfillment (depolama ve kargo) ve Buy Box olarak sıralayabiliriz. Bu yazımızda sizler ile Amazon’un çeşitli hizmetlerinin sağladığı avantajları paylaşacağız.

AMAZON PRIME

Amazon FBA programını kullanmakta olan satıcılarının ürünlerini direkt olarak “Prime” kısmına kaydetmektedir. Bu durumun en büyük avantajı, Amazon’un prime ürünleri daima en üst sıralarda görüntülenecek şekilde sıralamasıdır. Böylece, ürünleriniz çok daha fazla alıcı kitlesine ulaşabilmekte ve satışlarınız da bu doğrultuda artabilmektedir. Ayrıca, eğer prime üyesi bir kullanıcıysanız, Amazon sizden kargo ücreti almamaktadır. Dolayısıyla, Amazon platformundan çevrimiçi alışveriş yapmak isteyen müşteriler için prime üyesi olmak bir hayli cezp edici bir hal almaktadır.

Prime’ın ücretsiz kargo gibi sağladığı birçok avantaj devreye girince, verilere göre Amazon’dan satın alınan ürünlerin oldukça büyük bir kısmının prime ürünlerden oluştuğu ortaya çıkmaktadır. Buna bağlı olarak, prime ürünlerinize olan talep artıkça Amazon da size daha çok satış yapmanız için olanak sağlamaya başlamaktadır.

AMAZON DEPOLAMA VE KARGO HİZMETİ

Amazon FBA hizmeti vasıtası ile kullanıcılar, depolama ve kargo süreçlerini hem ekonomik hem de profesyonelce yürütebilmektedirler. Amazon FBA kullanıcılarının, satmak istedikleri ürüne ait bilgilerini sisteme girmeleri ve Amazon FBA depolarına göndermeleri yeterli olmaktadır. Sürece dahil olan diğer bütün işlemler Amazon FBA bünyesindeki profesyonel ekip tarafından sağlanmaktadır. Kargo veya iade süreci gibi işlemlerde, kullanıcıların yerine getirmesi gereken bir eylem gerekmediği gibi bu süreçleri kullanıcılar adına Amazon FBA yetkilileri yönetiyor ve bu sayede kullanıcılar için büyük tasarruf sağlanmış oluyor. Bu tasarruflar özellikle, zamandan ve giderlerden yana sağlanmaktadır. 

AMAZON BUY BOX HİZMETİ

Amazon’un satış platformunda aynı ürün farklı satıcılar tarafından satılmak üzere listelenebilmektedir. Dolayısıyla, alıcılar almak istedikleri ürünü arattıklarında karşılarına uzunca bir mağaza listesi çıkmaktadır. Ancak, alıcılar karşılarına çıkan bu uzun mağaza listesinde oyalanarak uzun uzadıya göz gezdirmeyi tercih etmemektedir. Bu süreç, alıcılar için yorucu, kafa karıştırıcı ve zamanı boşuna harcamak olarak algılanmaktadır. Alıcılardan yana algı böyle olunca da müşteriler direkt olarak sepete ekle seçeneğine tıklayarak almak istedikleri ürünleri çok daha az zaman harcayarak satın almayı yeğlemektedirler. Amazon’un sağladığı Buy-Box hizmeti ile, alıcılar sepete tıkla seçeneğine tıkladıkları anda ürünü otomatik olarak satın almış oluyorlar. Sonuç olarak, Amazon’un Buy-Box özelliğini kullanmak, satıcılar için oldukça önemli bir avantaj sağlamış oluyor.